Metallica julkaisi ”Enter Sandman” -raakavideon – mukana Volbeatin shufflaava ”Don’t Tread On Me” -cover

Kirjoittanut Joonas Arppe - 28.7.2021

Metallican markkinointikampanja 30 vuotta täyttävän, The Black Albuminakin tunnetun ”Metallica”-albumin deluxe-uudelleenjulkaisun tiimoilta siunaa yhtyeen faneja jälleen ennen kuulemattomalla Metallica-materiaalilla.

Yhtye on julkaissut fanien ihmeteltäväksi psycho band pass -nimellä kulkevan raakaversion ”Enter Sandmanin” musiikkivideosta, sekä esituotantoversion ja tanskalaisyhtye Volbeatin coverin kappaleesta ”Don’t Tread On Me”.

Grammy-palkitun albumin 30-vuotisjuhlan kunniaksi Black Albumista julkaistaan remasteroitu versio 10. syyskuuta. Samana päivänä albumista saadaan myös The Metallica Blacklist -versio, joka sisältää 53 coveria albumin kahdestatoista kappaleesta.

Volbeatin solisti Michael Poulsen kommentoi yhtyeensä osallistumista Metallican Blacklist-albumille:

”Emme halunneet koskea niihin isoihin hitteihin, mikä on vähän vaikeaa, sillä albumi on pelkkiä hittejä. Koitimme valita biisin, jota albumilta ei kuulla niin usein, ja ennen kaikkea biisin, jonka voi kääntää Volbeat-biisiksi. ’Don’t Tread On Me’ kieltämättä kulkee tavalla, joka oli helppo kääntää Volbeat-svingiksi, ja lopputulos on makea.”

Nauti tämän viikon Black Album -annos alta: