Kuva: Marko Syrjälä

Metallica osti vinyylilevytehtaan – johtaako ostoliike ruuhkaan vinyylimarkkinoilla?

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.3.2023

Vinyylilevyt ovat tällä hetkellä vahvasti muodissa, ja niiden myynti on noussut Yhdysvalloissa digitaalisen ajan ennätyslukemiin. Kuitenkin vinyylitehtailla on ruuhkaa, sillä tuotantoaikoihin vaikuttavat niin taloudellinen taantuma, koronapandemia kuin suurten levy-yhtiöiden uusien julkaisujen priorisointi muiden ohitse.

Metallijätti Metallica on julkaisemassa 14. huhtikuuta odotettua uutta albumiaan ”72 Seasons”. Albumi julkaistaan luonnollisesti myös vinyylinä, joita tulee odotettavasti menemään suuri määrä kaupaksi.

Nyt bändi onkin tehnyt uuden peliliikkeen ostamalla Furnace Record Pressing -vinyylilevytehtaan. Bändi on tehnyt omat vinyylilevynsä kyseisellä tehtaalla jo aiemmin.

”Furnace on ollut hyvä Metallicalle ja ennen kaikkea faneillemme. Tämä syventynyt suhde Metallican ja Furnacen välillä takaa, että vinyylifaneilla kaikkialla on jatkossakin mahdollisuus saada korkealaatuisia levyjä”, James Hetfield kertoo kaupoista.

Nähtäväksi jää, miten osto vaikuttaa vinyylien painamiseen Furnace Record Pressingilla. Tullaanko Metallican albumeita esimerkiksi priorisoimaan muiden levyjen ohi?