Kuva: Marko Syrjälä

Metallica-rumpalin mukaan parjattu ”Lulu” -albumi on ikääntynyt hyvin: ”Se kuulostaa edelleen aivan helvetin hyvältä”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 15.3.2023

Vuonna 2011 metallimaailman jätti Metallica yllätti faninsa julkaisemalla yhteisalbumin muusikkolegenda Lou Reedin kanssa. Järkälemäinen tupla-albumi ”Lulu” on kerännyt ilmestymisestään asti parjausta, ja levystä on väännetty lukuisia meemejä.

Nyt yhtyeen rumpali Lars Ulrich kuitenkin puolustaa albumia tuoreessa Lou Reedin kirjassa ”The Art of the Straight Line”.

”Meillä oli mahdollisuus päästä sellaiseen luovaan paikkaan, jossa emme olleet koskaan olleet, ja sanoitukset innoittivat meitä siihen. Lou vei meidät pois mukavuusalueeltamme. Sanoitukset olivat vihaisia, ilkeitä, kömpelöitä ja kauniita, ja kaikki oli järkevää. Se oli yhtenäinen teos, jossa oli lähes kaikki inhimilliset tunteet”, Ulrich kertoo ja jatkaa:

”Mitä vittua Lulussa muka on, että se sai sellaisen reaktion? En oikein ymmärrä sitä, mutta vuosia myöhemmin se on vanhentunut erittäin hyvin. Se kuulostaa edelleen aivan helvetin hyvältä. Voin siis ajatella reaktion johtuvan vain tietämättömyydestä … Se vei fanimme paikkaan, johon toivoisin heidän menevän useammin. Ehkä olisi parempi aika julkaista se nyt, kun maailmassa on meneillään kaaos. En tiedä, mutta olen hyvin ylpeä tästä levystä. James ja minä keksimme keinoja kappaleen loppuun saattamiseksi, ja sitten Lou katsoi meihin ja sanoi: ’Siinä se oli. En aio enää ottaa toista vitun ottoa tästä’. Se ei ole tapa, jolla yleensä työskentelemme, mutta se oli niin kaunista ja hienoa, se koko juttu.”