Metallica

Metallica teki uuden yleisöennätyksen Helsingin Olympiastadionilla 

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 10.6.2024

Loppuunmyydyllä Helsingin Olympiastadionilla perjantaina ja tänään esiintynyt Metallica hemmotteli fanejaan soittamalla kaksi erilaista keikkaa. Kumpanakin iltana kuultiin eri ohjelmisto, jossa oli mukana kappaleita yhtyeen koko uran ajalta. Promoottori Scott Lavender kommentoi keikkoja seuraavasti:

”On ollut hienoa nähdä fanien kaikkialta maailmasta saapuvan Metallican keikoille. Se että bändi rikkoo yleisöennätyksensä 40 vuotta vuoden 1984 Suomen ensivierailunsa jälkeen on osoitus bändin ja sen yleisön ainutlaatuisesta suhteesta.”

Omien keikkojensa lisäksi Metallica valloitti koko kaupungin järjestämällä oheisohjelmaa viikonlopun ajaksi.  Metallica Takeover -viikonlopun ohjelman kruunasi Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2 –kiertueen avauskeikka Helsingin jäähallissa lauantaina. Ross Halfinin Book Signing -tapahtuma Biorex Lasipalatsissa oli loppuunmyyty ja Helsingin Kulttuurikasarmilla järjestetty Metallica Film Fest veti teatterin täyteen katsojia. Helsingin jäähallin parkkipaikalle ja sisätiloihin rakennettu fanien Fan Zone toimi fanien ilmaisena kohtaamispaikkana  ja On The Rocksissa iltaa vietettiin Finnish Metallica Tributen livekeikan parissa. 

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Metallican konsertit käynnistivät Live Nationin kaikkien aikojen stadionkesän. Stadionkonsertit tuovat muassaan isoja yleisömääriä sekä Suomesta että muualta maailmassa. Isot yleisömäärät näkyvät kaupungilla ja tuovat merkittävää taloudellista hyötyä Helsingille ja koko pääkaupunkiseudulle.