Metallicovereistaan tutuksi tullut Voutsa keskittyy jatkossa enemmän omaan musiikkiin – ensikuuntelussa ”Nyrkkisääntö”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.11.2023

Kotimainen metalliprojekti Voutsa julkaisee huomenna virallisesti uuden ”Nyrkkisääntö”-nimisen kappaleensa. Yhtyeen laulaja Mikko ”Voutsa” Voutilainen kertoo kappaleesta seuraavaa:

”’Nyrkkisäännön’ teksti-idea syntyi somen kommenttikenttiä lukiessa. Alussa käydään läpi sitä, miten teennäisen puhtoista julkisivua sosiaalisessa mediassa voi pitää yllä ja monesti vieläpä muiden kustannuksella oman heiveröisen egon pöngittämiseksi.

Ihminen osaa olla susi toiselle ja halukas tekemään pahoja asioita, kun sille päälle sattuu, ja kun tarpeeksi provosoidaan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kertosäkeessä autonominen hermosto ottaa vallan ja loppuunpalaminen uhkaa. Looginen toimintakyky katoaa äärimmäisten negatiivisten tunteiden hallitessa ja voidaan ajatella, että kyseenalaistetaan ihmisten ritarillisten toimintojen tarkoitusperiä ja todellista vaikutusta mihinkään.

Biisiin haettiin uutta ryöttäisempää soundia aina loppukliimaksiin asti. Mukana feattaamassa on livekokoonpanossa vaikuttava Jonni Vähäpukkinen ja rummuissa Eero Syväjärvi. Kappaleen on masteroinut Rami Nykänen. Seinäjoen graffitilandiassa kuvatun videon tuotannosta vastasi Tomi Salminen (Tojusa Media).”

Nyrkkisääntö”-kappaleeseen videon ohjannut Tomi Salminen kertoo videon teosta seuraavaa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”’Nyrkkisääntö’ on korvamato, jonka kutsuu mielellään kylään. Tällaiselle iskuvirrelle on aina nautinto tehdä musiikkivideo, ja kokeneena esiintyjänä Voutsa bändeineen todellakin revitteli kuvauksissa kappaleen vaatimalla energialla! Visuaalinen ja räiskyvä ympäristö oli kuin tehty kappaletta varten, ja graffitilandian eri tiloja pystyi hyödyntämään kerronnallisesti mielenkiintoisesti. Erityisen hienoa miljöössä kuvaamisessa oli se, että graffititaiteilijoiden teoksia voi nostaa tässä formaatissa esille.”

Kaaoszine yhteistyössä Voutsan kanssa tarjoaa nyt lukijoilleen mahdollisuuden katsoa yhtyeen tuoreen videon kokonaisuudessaan tästä:

Luetuimmat

Uusimmat