Metallikaupunki Seinäjoen tulokkaan Paraferian toisen EP:n toinen single julki

Kirjoittanut Niko Kuusela - 5.3.2023

Seinäjokelainen, vuonna 2019 perustettu groovaavan metallin nimeen vannova Paraferia julkaisi ensimmäisen EP-julkaisunsa vuonna 2020 ja seuraavan lyhytalbuminsa ensilohkaisun vuotta myöhemmin. Pitkähköksi venynyt julkaisutauko on päättynyt, kun yhtye julkaisi 1.3.2023 tulevan toisen EP:nsä toisen singlejulkaisun ”Peili”.

””Peili” on itsessään tarina päähenkilöstä, joka ei käytännössä ole mitään. Ei tunne mitään. Ei halua eikä kaipaa enää mitään. Kun jäljellä on vain tyhjyys, tyhjä huone sekä huoneen kauneutta täydentävä peilinkirkas pinta”, kuvailee laulaja-kitaristi Oskari kappaletta.

”Kappaleen tempo ei ole turhan nopea, vaan se tuo mukanaan miellyttävää painostavuutta sanoitusten kumppaniksi – unohtamatta ollenkaan omaamaansa takovaa rytmimaailmaa”, Oskari jatkaa.

Paraferian musiikki on saanut aikaisemmilla julkaisuillaan ylistystä arvosteluiden muodossa, mutta soinut myös Suomen radioaalloilla sekä vilahtanut erään tunnetun Youtube-tähden kappalearvio-videossa. Julkaisullaan yhtye pyrkii jälleen vähintäänkin samaan, mutta korkeammalle.

Peili on viisi kappaletta sisältävän ”Kehä” EP:n toinen singlejulkaisu, ja koko EP:n on määrä nähdä päivänvalo vuoden 2023 loppuun mennessä.