Metallileka julkaisi uuden singlen ”Vieraslista”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 24.10.2023

Metallileka on perustettu Karijoella vuonna 2009. Yhtyeen kokoonpanoon kuuluu neljä monipuolista muusikkoa, jotka omaavat taustaa niin musiikkiteatterin, kuoron, kuin myös muiden bändien puolelta. Pitkä yhteinen historia on hionut bändille persoonallisen soundin ja tiukan grooven.

Metallilekan musiikki on sekoitus metalliriffejä, melodioita ja erittäin vahvaa suomenkielistä tarinankerrontaa. Heidän omintakeinen sekä vaikeasti kategorioitava musiikkinsa herättää tunteita ja haastaa kuuntelijan. Yhtye on vuosien varrella ehtinyt julkaista useita omakustanteisia digisinglejä sekä demoja, joista monet ovat saaneet tuekseen myös musiikkivideon.

Bändin edellinen single ”Aika” ilmestyi vuonna 2021. Nyt Metallileka on tehnyt vahvan paluun uuden julkaisun kanssa, ja kuvailee kappaletta näin:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Uusi single ”Vieraslista” valikoitui kymmenien raakademojen joukosta. Aikaisemmat singlemme ovat olleet pääosin hidasta tai keskitempoista junttausta, joten tällä kertaa haluamme esitellä hieman reipasotteisempaa ilmaisuamme. Yksinäisyyden ja masennuksen kierrettä käsittelevä lyriikka ei päästä kuuntelijaa helpolla ja jättää tilaa myös omalle tulkinnalle.

Vaikka osalle meistä soittamisesta on tullut pääasiallinen keino maksaa laskut, niin Metallilekaa ei ole haluttu haudata. Edelleen nautimme oman musiikin tekemisestä omilla ehdoilla ja tavoitteeksi onkin asetettu, että Metallileka saavuttaisi jonain päivänä Suomen vanhimman bändin tittelin.”

Vieraslista” on nyt kuunneltavissa suoratoistopalveluista ja biisin musiikkivideon pariin pääset tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kokoonpano:

Laulu ja basso – Kasperi Kinnunen (mm. Transworld Identity T-I.D., Shadow Tribe, Suomen musiikkiteatteri)
Laulu ja koskettimet – Jasmin Kallio
Kitara ja laulu – Jani Aalto
Rummut ja laulu – Teemu Viitikko (mm. freelancermuusikko ja musiikkipedagogi, Solina-kuoro, Reunion Big Band, Juhlahumu).

Metallilekan nettisivut

Metallileka Instagramissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Metallileka Facebookissa