Metallimusiikkidokumenteistaan tunnettu Sam Dunn haluaisi tehdä dokumentin Van Halenista

Kanadalainen elokuvantekijä Sam Dunn, joka tunnetaan metallimusiikkiin uppoutuvista dokumenteistaan, haluaisi tehdä dokumenttielokuvan kitaralegenda Eddie Van Halenista. Dunn kertoi haaveestaan Death Angelin Ted Aguilarin hostaamassa Alive&Streaming -haastattelusarjan jaksossa:

Van Halenin tarina on aina ollut minulle tietynlainen Graalin malja, varsinkin David Lee Roth -aikakausi. Yhtye julkaisi tuolloin niin monta upeaa levyä niin lyhyessä ajassa.

Tiedän, että Van Halenista on kirjoitettu kirjoja, ja että tällaisen elokuvan tekeminen ei olisi helppo nakki monestakaan syystä. Se on ihan ok, ja on mahdollista ettei kaikenkattavaa dokumenttia tulla koskaan tekemään. Ehkä joku onnekas saa joskus mahdollisuuden tehdä sen. Tiedän vain, että tarttuisin siihen itse erittäin mielelläni.

Van Halenin statusta rock-legendojen kaanonissa ei voida kyseenalaistaa, eikä sen vahvistamiseen tarvita dokumenttia. Sillä olisi ennemminkin mahdollisuus kaivautua syvemmälle yhtyeen tarinaan ja siihen miten se sai alkunsa. Mennä perinteisiä bänditarinoita syvemmälle ja henkilökohtaiselle tasolle ja pyrkiä ymmärtämään, keitä nämä ihmiset oikeastaan olivat nuorena.”

Kommentoi julkaisua