Metallitulokas Blackmentiltä debyyttilevy syyskuussa – uusi single ”Maw of the Dread” kuunneltavissa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 29.4.2022

Hyvinkääläinen vuonna 2014 perustettu metalliyhtye Blackment julkaisee debyyttialbuminsa ”Plains of Oblivionin” 9. päivänä syyskuuta. Ensimmäisenä näytteenä kuullaan tänään ilmestynyt jyhkeä ”Maw of the Dread” -single. Jo aiemmin muutamalla pienjulkaisulla siipiään kokeillut Blackment nivoo musiikkiinsa yhteen tarttuvat melodiat, leikittelevät ja iskevät kitarariffit, tiukan rytmipohjan, tunnelmalliset syntikat sekä monipuolisen ja omintakeisen laulutyylin. Tästä kaikesta hyvä esimerkki on nyt kuultava biisikin:

”“Maw of the Dread” on hyvin energinen ja raskas kappale, joka jyrähtää voimakkaasti käyntiin”, kitaristi Allan Välimaa kertoo. “Me ollaan veivailtu kappaletta treeniksellä kesästä 2016 lähtien, eli kyseessä taitaa olla yksi albumin vanhimpia veisuja. Paria kohtaa lukuunottamatta se on säilynyt aika samanlaisena kaikki nämä vuodet.”

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Kappaleen lauluosuudet johdattelevat kuuntelijaa niin raskaan ja synkän kuin myös emotionaalisen ja melodisen tunnelman läpi. Horror-kontekstin lyriikoissa käsitellään helpomman tien valintaa, jossain määrin hieman satiirimaisesti.

”Takana on ajatus, kuinka sitä halutaan selvitä asioista helpomman kautta, yleensä jonkun henkilön tai asian kustannuksella. Tekstien kirjoitus on tavallaan myös tapa tsempata itseäni, ja lähtökohtaisesti aiheet ovat syntyneet kantapään oppimisen kautta. Eli itsellänikin on peiliin katsomisen paikka tämän veisun suhteen, edelleen…”, lyriikasta yhdessä laulaja Sami Vuorenheimon kanssa vastaava Välimaa jatkaa.

Maw of the Dread” sekä muita maistiaisia ”Plains of Oblivion” -debyyttialbumilta kuullaan yhtyeen seuraavilla keikoilla tänään perjantaina 29.4 Helsingin Lepakkomiehessä sekä lauantaina 28.5. Vantaan Rock Bearissa.

Luetuimmat

Uusimmat