Metallitulokas Varoshan julkaisi ensimmäisen singlensä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.10.2021

Metallibändi Varoshan julkaisee kaksi singleä ennen 11.1.2022 julkaistavaa debyyttialbumiaan.

Tuore metallibändi Varoshan, jossa esiintyy suomalaisia, brittiläisiä ja Saksassa asuvia jäseniä, on ilmoittanut kahden singlen ja debyyttialbuminsa julkaisupäivät. Levy-yhtiönä toimii Elitbolaget. Musiikissa yhdistyy moni tyyli vaihdellen progressiivisesta post-metallista sludge-vaikutteiseen hardcore-metalliin. Neurosis-, My Dying Bride-, Converge– ja Iommi-fanit löytävät musiikista tuttuja piirteitä. Albumi julkaistaan digitaalisena ja kasettina.

Varoshanin muusikot ovat tehneet pitkät urat äärimusiikin parissa ja soittavat aktiivisesti useammassa bändissä. Varoshan ei kuitenkaan ole sivuprojekti, vaan luo musiikkinauhoitteita ja livekeikkoja täysivaltaisena bändinä.

Ensimmäinen single ”The Crow” (ilmestyi 19. lokakuuta 2021) osoittaa Varoshanin tyylin ja kyvyn rakentaa vellovia äänimaisemia.

Toisessa singlessä ”The Message” (ilmestyy 7. joulukuuta) Silentiumin Riina Rinkinen esiintyy vierailevana solistina luoden bona fide dueton bändin laulajan, Mark Howesin kanssa.

Live-esitykset tulevat olemaan harvinaisia maantieteellisen hajaantumisen vuoksi, mutta albumijulkaisun yhteydessä bändi esiintyy Suomessa tammikuussa 2022.