Kuva: Petri Sara

Metalliyhtye Blackmentin ”Pariah”-single tasapainottelee herkkyyden ja vihan välimaastossa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 30.4.2023

Hyvinkääläinen Blackment julkaisi viime vuonna debyyttilevynsä ”Plains of Oblivion” ja työstää tällä hetkellä seuraajaa esikoisalbumilleen. Aika on kypsä tulevan levyn ensimmäiselle singlelohkaisulle: ”Pariah” yhdistelee herkkyyttä ja aggressiivisuutta melodiselle metallille ominaisin keinoin.

”’Pariah’ on herkkyyttä ja vihaa täydellisessä tasapainossa. Niskakivut ovat taattuja kuunnellessa tätä tunteiden kaaosta, jonka kylmä kosketus jättää olosi tyhjäksi. Rytmit iskevät kuin kolme kuutosta ja tukevat täydellisesti raskaita sanoituksia, joita elävöittävät monipuoliset ja tulkinnalliset vokaalit. Syntikat kuljettavat tunnelmaa laidasta laitaan viimeistellen tasapainon energisyyden ja henkisen romahduksen välillä”, kuvailee laulaja Sami Vuorenheimo.

Kappaleen säveltänyt kitaristi Saalas Ruokangas kertoo singlen syntyneen nopeasti, ja että myös elektronisen musan vaikutteet kuuluvat biisissä. Lyriikat taas heijastelevat omakohtaisia tuntemuksia.

”’Pariah’ on niitä biisejä, jotka syntyivät itsekseen ja suht helposti. Minulla oli kuuntelussa paljon videopeli- ja konemusaa, niin niistä tuli väkisinkin ammennettua tähän biisiin omanlaistaan vaikutetta. ’Pariahin’ lyriikoihin on purkautunut melko isoa ahdistusta, ja ne summaavatkin minun monia pään sisäisiä taisteluita yhdeksi kokonaiseksi tarinaksi.”

Luetuimmat

Uusimmat