Metalliyhtye Crimson Sunilta pelottavan ajankohtainen single ”The Last Day on Earth”

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 17.1.2020

Melodisen metallin tuoretta aaltoa menestyksekkäästi edustava kotimainen Crimson Sun julkaisee viikon kuluttua odotetun kakkoslevynsä ”Fates”. Albumilta on pitkin syksyä tiputettu toinen toistaan voimakkaampia singlejä: ”We Are One, ”The Beast Within ja ”Essence of Creation nousivat heti ilmestymisensä jälkeen lukuisille metallisoittolistoille Spotifyssa. Nyt yhtye hidastaa hieman tempoa, mutta raskaat riffit jatkuvat: tänään ilmestynyt ”The Last Day On Earth on tulevan levyn viimeinen kappale ja teemaltaan suorastaan pelottavan ajankohtainen. Voit kuunnella kappaleen tästä:

”’The Last Day On Earth’ edustaa ehdottomasti Crimson Sunin raskainta kärkeä. Biisin melodia ja lyriikoiden teema ihmisen aiheuttamasta maapallon tuhosta ja viimeisestä päivästä olivat kypsyneet mielessäni todella pitkään, ja nyt uutisia katsoessa kappale tuntuukin ajankohtaisemmalta kuin ehkä koskaan aiemmin”, Crimsonin Sunin rumpali Antti Rantavuo kertoo.

Apokalyptinen päätösraita syntyi Rantavuon sekä kitaristi Joni Junnilan ja tuottaja Saku Moilasen yhteistyönä.

”Kasasimme päämelodian päälle riffit ja raskasta poljentoa. Väliosaan tuli allekirjoittaneen vaatimuksesta blast beattia!” Rantavuo naureskelee. ”Viimeisen silauksen antoi Saku Moilanen, joka tuottajan roolissa visioi väliosan tuomiopäivän kuorot sekä sovitti kappaleen sinfoniset elementit kohdalleen. Olen todella ylpeä lopputuloksesta, ja kappale on yksi omista suosikeistani. Tätä tullaan ehdottomasti soittamaan keikoilla!”

Crimson Sun aktivoituukin ensi viikolla ilmestyvän ”Fates”-levyn myötä keikoille, joilla luvassa on siis paljon uusia herkkuja vanhojen tukanpyöritysbiisien lisäksi. Virallinen levynjulkaisukeikka on perjantaina 31.1. Helsingissä Bar Loosessa Kaaosklubilla, jossa menossa ovat mukana myös Awake Again ja Keoma. Pohjois-Suomi puolestaan saa Crimson Sunin vauhdista osansa, kun yhtye esiintyy Oulun Hevimestassa 7.3. mukanaan Merta. Kesällä Crimson Sun nousee lauteille Dark River Festivalilla, ja lisää keikkapäivämääriä julkaistaan kevään edetessä.

KOTISIVUT | FACEBOOK | INSTAGRAM | TWITTER

Crimson Sun on:
Sini Seppälä – laulu
Joni Junnila – kitara
Jukka Jauhiainen – basso
Antti Rantavuo – rummut
Miikka Hujanen – koskettimet