Metalliyhtye I Revoltilta tymäkkä ”Blocked”-EP ennen loppuvuoden keikkoja

Keravalainen metalliyhtye I Revolt on saanut viime vuosina reippaasti positiivista huomiota osakseen voitettuaan ensin Emergenza Festivalin Suomen- ja Pohjoismaiden-kilpailut ja pokattuaan vielä samoissa kisoissa kaikkien maiden parhaan kitaristin pystin. Sen jälkeen finaalipaikka Tuska Torstai -kilpailussa siivitti viisihenkisen bändin vuoden Tuskaan ja myöhemmin syksyllä muun muassa Unearthin lämppäriksi. Upeasti sujunut vuosi kiedotaan nyt tiukkaan pakettiin, kun I Revolt tuo ilmoille viisi kappaletta sisältävän ”Blocked”-EP:n. Voit kuunnella sen tästä:

”Blocked”-EP tiivistää I Revoltin vuoden 2019. Siihen on koottu vuosi sitten ulos tulleesta ”The Deep End” -sinkusta lähtien kaikki meidän julkaisut, ja jatkoksi lyöty vielä uusi biisi nimeltä ”$uicide Watch”, yhtye kertoo.

”EP:llä lyödään turpaan sen verran mitä reiluun 17 minuuttiin on saatu mahtumaan, ja soundipuoli poikkeaa selvästi nykymetallin kliinisestä ulosannista. Biiseistä löytyy paljon vanhan koulukunnan kitarariffittelyä, sooloja ja groovea, uudemman koulukunnan screamejä sekä breakdowneja kuitenkaan unohtamatta”, I Revolt toteaa ja kertoo vielä sisällöstä:

”Lyriikkapuolella keskitytään ihmisten tapaan siirtää sivuun vaikeat asiat sekä tästä syntyviin ongelmiin ja aggressioihin. Milloin ei anneta itsensä tai ajatuksiensa tulla julki, milloin joku sulkee sinut ulkopuolelle, milloin et vain ole valmis vastaanottamaan uutta”, yhtye pohdiskelee.

EP:ltä löytyvä uusi biisi ”$uicide Watch” välittää äärimetallin raivosta huolimatta lempeää sanomaa: älä jätä toista yksin.

”Nykyään itsemurhat tuntuvat olevan harmillisen tavanomaisia. Halusimme muistuttaa ihmisiä, miten pienillä teoilla voi olla suuri merkitys. Parhaassa tapauksessa toisen ihmisen elämän voi jopa pelastaa ihan vain olemalla läsnä. Sanoma löytyykin hyvin tiivistettynä biisin kertsistä: ’Keep your friends close, listen, help, love, repeat… and there will be no need for suicide watch.’ Musiikillisesti ei lähdetty myöskään kainostelemaan, vaan biisistä löytyy meille tavanomaista turpaanvetoa ja riffittelyä, mutta myös tähän asti varmasti groovaavin kertsi ja rankin breakdown”, I Revolt kertoo.

Kappaleen painostava musiikkivideo on nyt julkaistu, ja voit katsoa sen tästä:

”Halusimme tehdä rajun videon, jossa biisin sanoma tulisi esille, ja päädyttiin sitten pistämään jokainen bändin jätkistä monitoroitavaksi ’suicide watchiin’ veitsien, pillereiden ja pullojen keskelle. Kuvauspaikkana oli mikäs muu kuin oman treeniksen vessa! Videon on tehnyt Petri Inkinen, joka loihti hyvinkin vähästä todella siistit puitteet videolle ja tapansa mukaan lisäsi tarinaan oman hyvän twistinsä. Kuka lopulta monitoroi ja ketä?”

I Revolt on nähtävissä tämän vuoden lopulla vielä kaksi kertaa keikkalavoilla – sekä heti huomenna Omnium Gatherumin seurassa viimeisiään vievällä Nosturilla että viikkoa myöhemmin uutta helsinkiläishevin aaltoa esittelevässä Hoarsefest-tapahtumassa On the Rocksissa.

21.12.2019 Nosturi: Omnium Gatherum, In Mourning (swe), Survivors Zero, I Revolt
28.12.2019 On The Rocks: Hoarsefest (Oceanhoarse, I Revolt, Dirt, Wake Up Frankie & Thy Row)

I Revolt on:
Ville Jantunen – laulu
Ville Marttila – kitara
Sebastian Rosenlindt – kitara
Tony Nurminen – basso
Olli Laitio – rummut