Metalliyhtye Mørket versioi Kentin ”Dom andra” -klassikon: ”Ollaan Reijo Taipaleen jalanjäljissä”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 30.4.2023

Kolmosalbumiaan valmisteleva Mørket julkaisI 21.4. uuteen uskoon laittamansa tulkinnan Kentin Dom andra” -klassikosta.


Mørketin riveistä löytyy vuosikymmenten mittaista Kent-fanitusta ja yhtye ylistääkin ”Dom Andra” -coverin olevan “raksi seinään ja yhden haaveen toteutuminen”. Sinkku on esimakua työn alla olevalta bändin kolmosalbumilta ja ajatus täysin uuteen brutaaliin uskoon pistettyyn tulkintaan syntyi viime vuoden puolella yhtyeen pohtiessa puolileikillään sopivia cover-biisejä.

Meidän tietojemme mukaan ennen meitä Suomessa ”Dom andran” on levyttänyt ainoastaan Reijo Taipale ja hänkin suomeksi. Joten ollaan parhaassa seurassa, Reijon jalanjäljissä! Ruotsiksi ja suomeksi laulavalle bändille Kentin versioiminen tuntui aluksi jopa liian itsestäänselvälle ratkaisulle. Ei oltu edes älytty sanoa aiemmin ajatusta Kentin coveroinnista ääneen. Mutta sitten kun idea ”Dom Andran” versioinnista heitettiin ilmoille, niin koko bändi oli heti yhtä mieltä sitä, että tämä todellakin tehdään – ja nimen omaan täysin oman kuuloisena. Aivan helvetin hieno biisi, aivan kiistaton klassikko ja meidän suuhun täydellisesti sopiva teksti. Biisihän on aivan täysin kuin suomalaista melankoliaa! Hämmentävä yhteensattuma tosin, että Ihsahn päätti myös coveroida saman biisin äskettäin, mutta ”Great Minds Think Alike”! Meidän versiommehan on myös aivan totaalisen erilainen ja kyllä maailmaan aina lisää Kentia mahtuu.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Bändi

Mørketin edellinen cover-versio, jokunen vuosi sitten julkaistu tulkinta Kauko Röyhkän Lauralle”-klassikosta sai hyvän vastaanoton ja nousi ilmestyttyään mm. Spotifyn viraalistan sijalle 2. Vuonna 2015 perustettu Mørket on julkaissut kaksi kriitikoidenkin hehkuttamaa albumia (”Musta luonto”, 2016, sekä ”Oro”, 2020, KHY Suomen Musiikki). Tulevalta kolmoslevyltä on julkaistu aiemmin sinkkuna alkuvuodesta ilmestynyt ”Dispyt” (feat. Helena, Kohti Tuhoa).