Metalliyhtye Shereignin ”tunnusbiisi” ”Against the Odds” näyttää keskisormea epäilijöille ja koronalle

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 22.1.2021

Viime vuoden lopulla perustettu kotimainen Shereign on ehtinyt lyhyessä ajassa nousta jo monien huulille. Bändin ensimmäinen single ”Losing Sight” napattiin useille Spotify-listoille, ja biisi herätti kiinnostusta niin suomalaisissa kuin ulkomaisissakin musiikkimedioissa, eikä ihme: yhtyeen takana ovat mm. Fear of Dominationissa vaikuttava taitava Sara Strömmer sekä Black Light Disciplinen miehistöä. Yhtye on nyt valmis julkistamaan kakkossinkkunsa: ”Against the Odds” kertoo omien unelmien toteuttamisesta vastoinkäymisistä huolimatta. Kitaristi Timo Pönni kuvailee kappaleen sanomaa:

”Kun lähdin kirjoittamaan lyriikoita ’Against the Odds’ -kappaletta varten, ajatuksena oli kirjoittaa siitä, mitä me olemme bändinä. Tämän piti olla eräänlainen tunnusbiisi. Pidemmälle kirjoittaessani huomasin, että tämähän voi oikeasti koskettaa ketä tahansa unelmiaan tavoittelevaa. ’Against the Odds’ kertoo määrätietoisuudesta ja haaveiden saavuttamisesta. Siltoja voi palaa matkan varrella, mutta maailma on avoinna. Ainoa jarru olet sinä itse. Tämä biisi on rohkaisu epäileville ja keskisormi epäilijöille.”

Viime vuosi oli tunnetusti musiikkialalla erittäin raskas, ja Shereignin hartaasti odotetut debyyttiesiintymisetkin siirtyivät hamaan tulevaisuuteen – näillä näkymin livelavalle astellaan ensimmäistä kertaa helmikuun lopussa Hoarsefestissä. Jo vuosia kypsytelty bändi päätti kuitenkin tulla vaikeista olosuhteista huolimatta singlejulkaisuillaan esiin, ja ”Against the Odds” kuvastaa tilannetta täydellisesti. Yhtyeen laulaja Sara kommentoi:

”Koronan takia vuosi 2020 oli varmaan kaikkien aikojen huonoin vuosi polkaista uusi bändi alulle. Teimme sen kuitenkin, ja biisin nimi kuvastaa prosessia erittäin osuvasti! ’Against the Odds’ -kappale kiteyttää sen, kuinka luottavaisia ja intohimoisia olemme Shereignin suhteen.”

Against the Odds” alkaa petollisen balladihenkisesti nousten aggressiiviseksi, täysiveriseksi metallisingleksi – turpaanvedoksi esimerkiksi kaikkia jo kyllästyttävälle koronalle. Kitaristi Joonas hehkuttaa:

”Kyseinen kappale on aikamoinen musta hevonen, sillä olin unohtanut tämän pöytälaatikon aarteen. Onneksi toinen kitaristimme Timo Pönni kuitenkin kaivoi biisin uudestaan esille. Huomasin nopeasti, että tämän kappaleen avulla koko bändi pystyi antamaan niin sanotusti turpaan COVID-19 -viruksen aiheuttamille peloille ja epätietoisuudelle.”

Shereignin aiemmasta singlestä, ”Losing Sightista”, kuvattiin myös musiikkivideo, joka on katsottavissa tästä:

Shereign on:
Sara Strömmer – laulu
Joonas Pulkkinen – kitara
Timo Pönni – kitara
Jani Rissanen – basso
Miikki Kunttu – rummut

https://www.facebook.com/shereignband
https://www.instagram.com/shereignofficial/
https://www.shereignband.com/