Metalliyhtye Stam1nan kevään keikat julki

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 16.12.2020

Metalliyhtye Stam1nan kevätkiertue, Novus Ordo Rundi 2021, starttaa 5. maaliskuuta 2021 Jyväskylän Lutakosta. Kiertue jatkuu Jyväskylän tuplakeikan jälkeen Helsinkiin, Tampereelle, Turkuun, Ouluun, Nivalaan, Kuopioon ja Lahteen. Keikat toteutetaan rajoitetuilla kapasiteeteilla turvavälit huomioiden. Liput keikoille ovat nyt myynnissä.

”Toiveemme joulupukille on yksinkertainen: toivomme vilpittömästi, että saamme toteuttaa tämän hienon kiertueen tavalla tai toisella, turvallisesti ja yleisölle positiivisia kokemuksia tuoden. Odotamme uuden materiaalin livekastetta enemmän kuin lapsi joulua”, kommentoi kitaristi Pekka Olkkonen.

Stam1na julkaisee yhdeksännen albuminsa, ”Novus Ordo Mundi”, 26. helmikuuta 2021. Stam1na palaa sävykkään ”Taival”-albuminsa jälkeen juurilleen, kun tuottajan pallille istahtaa kymmenen vuoden tauon jälkeen bändin alkuaikojen luottomies Miitri Aaltonen. Aaltosen kädenjälkeä kuultiin neljällä ensimmäisellä albumilla, viimeksi siis platinaan yltäneellä ”Viimeinen Atlantis” -levyllä. ”Raja”-albumilla Aaltonen vastaa miksauksesta. Uusi albumi äänitettiin pääosin Hollolan Petrax-studioilla.

Lukuisilla Emma-patsailla palkittu Stam1na julkaisi syksyllä 2018 uransa kahdeksannen albumin nimeltään ”Taival”. Suoraan virallisen albumilistan ykköspaikalle laskeutunut albumi on myynyt platinalevyyn oikeuttavan määrän ja levyn kappaleet ”Elämänlanka”, ”Enkelinmurskain” ja ”Gaian lapsi” (feat. Anna Eriksson) ovat nousseet radiohiteiksi. Yhtyeen oli määrä juhlistaa kymmenen vuotta täyttänyttä ”Viimeinen Atlantis” -albumia Helsingin Jäähallissa jo syksyllä 2020, mutta covid-19 siirsi keikan syyskuulle 2021.

Novus Ordo Rundi 2021:
5.3. Jyväskylä, Lutakko
6.3. Jyväskylä, Lutakko
12.3. Helsinki, Tavastia
13.3. Helsinki, Tavastia
19.3. Tampere, Pakkahuone
20.3. Turku, Logomo
26.3. Oulu, Tullisali
27.3. Nivala, Tuiskula
1.4. Kuopio, Sawohouse Underground
2.4. Lahti, Finlandia-klubi

www.stam1na.com