Metalliyhtye Velvet Oceanin naislaulaja kurottaa ”It’s So Hard” -sinkulla korkeuksiin

Pari vuotta sitten perustettu oululainen, sinfonisia elementtejä ja pop-sävyjä sujuvasti moderniin metalliin yhdistelevä Velvet Ocean ilmoitti kesällä julkaisevansa pian debyyttialbuminsa ”Purposes and Promises”. Tarkaksi päivämääräksi on nyt varmistunut 7. helmikuuta, ja kyseiseltä levyltä on juuri julkaistu albumin kolmas sinkku ja avausraita ”It’s So Hard”. Voit kuunnella kappaleen tästä:

”Kappale edustaa aavistuksen kevyempää metallimusiikkia ja siinä on kokeiltu hakea modernia ja helposti lähestyttävää otetta. Biisi kertoo olemisen vaikeudesta ja siitä, miten hankalista tilanteista selvitään ja päästään eteenpäin”, Velvet Oceanin laulaja ja kappaleen säveltänyt ja sanoittanut Riitu kuvailee riipivää kappaletta.

”Efektisyntikat ja synakuviot yhdistettynä mielenkiintoiseen rytmiikkaan ja laulumelodiaan yhdessä Marco Sneckin loistavan synasoolon kanssa luovat mielestämme mielenkiintoisen ja freesin kokonaisuuden… ’Kun taivas putoaa, olethan ottamassa kiinni!'” kitaristi Jarkko toteaa.

It’s So Hard” -sinkusta julkaistaan myöhemmin myös musiikkivideo. Tulevalta ”Purposes and Promises” -levyltä on jo aiemmin lohkaistu sinkut ”Requiem” ja ”Truth or Illusion”, jotka löytyvät esimerkiksi Spotifysta. CD-muodossakin ilmestyvällä pitkäsoitolla on mukana metallimusiikin harrastajille tuttuja nimiä: sen on miksannut Ruotsissa Johan Örnborg ja masteroinut Jens Bogren. Helsinki Recordsin kautta julkaistavan albumin jakelijana toimii Warner Music Finland.

Riitu Ronkaisen ja Jake Ronkaisen perustamassa, seitsenhenkiseksi kasvaneessa Velvet Oceanissa sinfoniallisuudella on aito pohja, sillä yhtyeessä on mukana muun muassa Oulu Sinfonian soolosellisti Arto Alikoski. Lisäksi sellisti Harri Österman on tehnyt tulevalle levylle sellosovituksia, ja kosketinsoittaja Marco Sneck (mm. Poisonblack) osallistui kappaleiden sovittamiseen ja vierailee tulevalla albumilla soittajana.

FACEBOOK | INSTAGRAM

Velvet Ocean on:
Riitu Ronkainen – laulu
Jarkko Ronkainen – kitara ja laulu
Jani Lehtinen – kitara
Tuomas Vesa – basso
Bastian Schallschmidt – rummut
Jami Alaverronen – kosketinsoittimet
Arto Alikoski – sello

Kommentoi julkaisua