Metalliyhtye Woundstripe antaa Kuopio Rock Academylle äänen debyyttisinkullaan ”Forced To Stay”

Kuopiosta ponnistava metalliyhtye toimittaa lupaavan pelinavauksen musiikkivideosinglellään ”Forced To Stay”. Vuonna 2017 toimintansa aloittanut yhtye otti osaa Kuopio Rock Academyn kaksivuotiseen bändien valmennusohjelmaan, joka pyrkii parantamaan bänditoimintaa harrastavien nuorten edellytyksiä kehittyä musiikin osaajiksi ja edelleen alan ammattilaisiksi.

Toiminta on harrastustoiminnan tukemista ja ennaltaehkäisevää nuorisotyötä; keskittyy kokonaisvaltaisesti musiikin tekemiseen ja sen esittämisen eri osa-alueisiin. Nuorten bändit saavat opastusta kaikessa mahdollisessa musiikkialan koukeroista soitonopetukseen ja oman osaamisen markkinointiin, sekä työllistymiseen.

”Forced To Stay” on äänitetty Kuopio Rock Academyn päämajan, nuorisokeskus Kulttuuriareena 44:n, omassa studiossa. Äänityksiin osallistuivat Tukeva-työvalmennussäätiön ylläpitämän Musapajan ääniteknikko ja työvalmentaja Jani Koponen sekä nuoriso-ohjaajana Kuopiossa toimiva -kitaristi Sakari Hietala. Kappaleen miksaus ja masterointi on Turmion Kätilöiden ja Tarotin riveissä vaikuttavan Janne Tolsan käsialaa.

”Biisi valmistui kaksi viikkoa ennen studioon lähtöä” kertoo kitaristi ja kappaleen säveltäjä Aleksi Korhonen. ”Meidän piti alunperin äänittää Rock Academy -biisinä toinen kappale, mutta olimme yksimielisiä siitä, että tässä on meidän vahvin biisi.”

”Kappale rikkoo bändin sisäisiä rajoja mieleenpainuvalla kertosäkeellään ja rakkautta käsittelevillä sanoituksillaan; haluttiin tuoda pari näkökulmaa asiasta esiin. Biisiä kuunnellessa meille herää tietynlainen käsitys tästä ajatuksesta, ja videota katsellessa taas vastakkainen ääripää. Näin saatiin videolle selkeä linja, ja koko näyttävä paketti saatiin hiottua parhaaseen mahdolliseen lopputulokseen.”

Kokoonpano:

Jalmari Salmela: laulu
Aleksi Korhonen: kitara/laulu
Miro Paasineva: kitara
Roope Kajaan: basso
Jukka Huotari: rummut

Facebook: Woundstripe
Instagram: @woundstripe

Kuopio Rock Academy
Musapaja

Katso Studio Sabatin ja KarmaMedian kanssa yhteistyössä toteutettu ”Forced To Stay” -musiikkivideo alta:

Kommentoi julkaisua