Methanol Inc. – Jäänmurtaja

Kirjoittanut Juha Attola - 31.5.2015

Kun sain käteeni Methanol Inc. -yhtyeen ”Jäänmurtaja”-levyn, herätti se hieman pelonsekaisia ajatuksia. Yhtyeen logosta nimittäin löytyy söpösti sydän, ja kansilehden sisäsivuilla seikkailee yhtä söpöllä rusetilla varustettu pääkallo. Nämä seikat johtivat heti mielikuvaan Avril Lavigne -tyyppisestä söpöilyrockista. Mutta annetaan kuitenkin musiikin puhua puolestaan ja laitetaan levy soimaan.

Avauskappale ”Panic” tärähtää käyntiin hyvällä otteella ja kertoo heti, että nyt on kyseessä reipasta heavyrockia soittava yhtye. Musiikki on naislaululla varustettua, kitaravetoista poljentaa, ja täytyy sanoa, että ainakin tämän avausraidan kohdalla varsin hyvin toimivaa. ”Forever Down” jatkaa hivenen popimmalla linjalla mutta on kuitenkin ihan ehta rock-kappale. Hieman yhtyeen musiikista tulee kotimainen Lullacry mieleen. Nimikkokappale ”Jäänmurtaja” lähtee käyntiin seuraavaksi. Tässä voi huomata mielenkiintoisen asian, nimittäin vaikka kappaleen perusilme onkin melko lailla raskaanoloinen, kotimainen kieli tekee kappaleesta hieman popimman kuuloisen, vaikka ei tässä nyt sentään minnekään Indica-osastolle mennä.

Addiction (Fuck U)” edustaa hieman rauhallisempaa osastoa. Mistään perinteisestä balladista ei ihan voida puhua, mutta tämä osoittaa hyvin, että yhtyeellä on rahkeita vetää näitä slovareitakin hyvin. Kaikin puolin Methanol Inc. on mielenkiintoinen uusi tuttavuus, jonka musiikista löytyy paljon hyvää. Pelkästään plussaa on myös se, että vokalistina toimiva Kaisa on pätevä, hyvä-ääninen laulaja. Joissain kohdissa kaipaisi ehkä hieman tiukempaa tulkintaa, koska uskon, että Kaisalla kyllä riittäisi rahkeita vielä hieman kovempiinkin suorituksiin, mutta hyvältä se kuulostaa jo tässäkin. Myös soittopuolella homma kulkee eikä tässä ole lähdetty hakemaan mitään ylimääräistä kikkailumeininkiä vaan vedetään rehdillä rock-meiningillä.

Pakko mainita vielä albumin toinen suomen kielellä esitetty kappale ”Raivo”, jossa mennään hyvällä ja erittäin vahvalla riffillä eteenpäin mutta jälleen tuo kieli tekee tepposet. Kappale kuulostaa huomattavasti popimmalta, kuin se oikeasti onkaan. Kaikesta huolimatta tämäkin on hyvä kipale. Kaiken kaikkiaan yhtyeestä jää hyvä maku ja ainakin minä jään innolla seuraamaan yhtyeen tulevia vaiheita.

7/10

Kappalelista:

1.Panic
2.Forever Down
3.Jäänmurtaja
4.The Addiction (Fuck U)
5.Drama Queen
6.One By One
7.Confuse
8.Raivo
9.I’m Fine

https://www.facebook.com/methanolinc

Kirjoittanut: Juha Attola