Metsästys on päättynyt: Oceanhoarse julkisti uuden laulajansa

Kirjoittanut Nicole Hellberg - 30.10.2018

Oceanhoarsen uuden laulajan metsästys on päättynyt, kertoo yhtye tänään ilmestyneessä tiedotteessaan:

Helsinkiläinen heavy metal -yhtye Oceanhoarse uutisoi loppukesästä yllättävästä ja varsin valitettavasta miehistönvahdoksesta, kun laulaja Tommy Tuovisella todettiin vakava kuulon heikkeneminen, ja hän joutui jättäytymään kyydistä. Alkuvuodesta lanseerattu ja jo ensimetreillään niin kriitikot kuin metallifanit vakuuttanut bändi laittoi huonoista uutisista toivuttuaan julkisen haun päälle, ja ehdokkaita ilmoittautuikin kymmeniä ympäri maailman. Etsiminen loppui kuitenkin kuin seinään, kun Oceanhoarse soitti ensimmäisen kerran Joonas Kososen kanssa.

”Joonas oli tuttu hahmo kaveribändi Saints For Mass Productionista, joten tiesimme toki jo ennakkoon, että taitoa löytyy”, Oceanhoarse-kitaristi Ben Varon kertoo. ”Putosimme silti perseillemme treenikämpällä Joonaksen vetäessä ”Fading Neonsin” kanssamme ensimmäisen kerran. Se oli siinä. Tarjosimme hänelle pestiä siltä istumalta.”

”Laulajaehdokkaiden määrä yllätti meidät täysin, kuten myös tasokkaiden ja bändiä vailla olevien laulajien joukko. Kiitos kaikille, jotka laitoitte viestiä, äänititte demoja tai tulitte treenikselle asti kokeilemaan!”, Varon lisää.

Joonakselle Oceanhoarseen hakeminen oli itsestäänselvää, kun tieto laulajapestin vapautumisesta kantautui hänen korviinsa asti.

”Kovien biisien lisäksi vakuutuin suuresti jätkien työmoraalista ja asenteesta musiikkiin. On todella hienoa päästä ryhmään mukaan. Nyt olisikin tarkoitus sytyttää ensin Suomi ja sen jälkeen loppumaailma tuleen!”, Joonas fiilistelee.

Oceanhoarse nähdään keikalla Joonaksen kanssa ensimmäisen kerran jo parin viikon päästä lauantaina 10. marraskuuta, kun yhtye lämmittelee ruotsalaista Freak Kitcheniä Helsingissä On The Rocksissa.

”Hittojako sitä treeniksellä loputtomiin ihmettelemään, lavoille vaan suoraan!”, Ben toteaa. ”Bändihän on treenannut koko tämän ’suvantovaiheenkin’ ihan samalla neljän-viiden kerran viikkotahdilla kuin aina, joten tatsi on pysynyt yllä, ja Joonaksen omaksumisnopeus ja draivi mahdollistaa näinkin nopean keikoille lähtemisen. Oceanhoarse palaa marraskuussa vahvempana kuin koskaan, nähdään Rocksissa!”

Spotifyn Metallia Suomesta -listan kansikuvayhtyeenäkin aiemmin tänä vuonna nähty Oceanhoarse julkaisi viimeisimmän ”Intruder”-singlensä loppukesästä, ja jytyn biisin voi tsekata tällä hetkellä mukana muun muassa Heviä treeneihin -listalta.

Liput On The Rocksin keikalle ovat nyt myynnissä Tiketissä:

https://www.tiketti.fi/freak-kitchen-swe-on-the-rocks-helsinki-lippuja/55464