Mew

Mew ainutlaatuiselle Euroopan-kiertueelle yhdessä Danish Chamber Orchestran kanssa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 27.9.2023

Tanskalainen vaihtoehtorock-yhtye Mew sekä Danish Chamber Orchestra aloittavat Pohjois-Euroopan yhteiskiertueensa Helsingin Musiikkitalolta lauantaina 30. maaliskuuta 2024. Ainutlaatuinen orkesterikombo täytti konserttisalit Tanskassa jo vuosi sitten. Suuren menestyksen saattelemana kokoonpanot päättivät yhdistää voimansa jälleen, nyt kuitenkin kansainvälisen kiertueen merkeissä.

Popmusiikkia ja progressiivista rockia yhdistelevä Mew on viimeisen kahden vuosikymmenen aikana vakiinnuttanut paikkansa yhdeksi Tanskan merkittävimmistä yhtyeistä niin kansallisesti, kuin kansainvälisestikin. Yhtyettä on kuvattu tyyliltään tinkimättömäksi ja rajoja rikkovaksi. Soundi on parhaimmillaan kaikkea hauraan vivahteikkaasta, unenomaiseen, tarttuvaan ja progressiiviseen. Yhtyeen live-esiintymiset uhkuvat energiaa ja usein yllättävät katsojan muun muassa visuaalisuudellaan.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

Mew’n jo ennestäänkin vakuuttavat konsertit yhdessä Danish Chamber Orchestran kanssa saavat uutta tuulta alleen taaten kuulijoille kokonaisvaltaisen elämyksen. Danish Chamber Orchestran johtajan ja kapellimestarin Andreas Vetön sanoin: “Mew’n musiikki omaa valmiiksi sinfonisen soundin, joka sopii täydellisesti kiertueen konserttisaleihin. Orkesterimme kanssa esiintyessä musiikki kohoaa aivan uusiin sfääreihin.” 

Sinfoninen yhteistyö Danish Chamber Orchestran kanssa ei juhlista ainoastaan Mew’n läpimurtoalbumi ”Frengersin” 20-vuotisjuhlavuotta, vaan tarjoaa myös mahdollisuuden yleisölle päästä todistamaan uniikki vuorovaikutus, joka syntyy kahden orkesterin sulautuessa yhdeksi maagiseksi kokonaisuudeksi.

”Tiedämme viime vuoden kiertueeltamme, että tämä yhdistelmä herättää suurta innostusta – sekä meissä lavalla että yleisössä. Odotamme malttamattomasti, että pääsemme jälleen tien päälle Danish Chamber Orchestran kanssa, varsinkin kun tällä kertaa pääsemme vierailemaan myös Pohjois-Euroopan kauneimmissa konserttisaleissa”, sanoo Mew’n basisti Johan Wohlert.

Ennakkolipunmyynti konserttiin alkaa tänään keskiviikkona klo 12. Yleinen lipunmyynti käynnistyy perjantaina 29. syyskuuta klo 12. Lue lisää osoitteessa meworchestra.com.

KONSERTTI:
Mew & The Danish Chamber Orchestra
Kapellimestari Andreas Vetö
La 30.3.2024 Musiikkitalo, Helsinki
Show klo 20.30

LIPUT:
Liput myyntiin pe 29.9. klo 12 Ticketmasterissa
Liput palvelumaksuineen alkaen 59,90 / 69,90 / 79,90 / 89,90 €

My Live Nation -ennakkomyynti ke 27.9. klo 12 – pe 29.9. klo 11. Rekisteröidy osoitteessa: livenation.fi/register

Luetuimmat

Uusimmat