Miasmal – Cursed Redeemer

Ruotsalainen julkaisee toisen albuminsa ”Cursed Redeemer”. Bändin death metal -mäiskeessä kuullaan vaikutteita niin perinteisestä death metallista kuin thrashistäkin, eikä myöskään punk tunnu olevan täysin vierasta näille kavereille. Levyn julkaisijana toimii .

Nimikkoraidalla käynnistyvä albumi luottaa rehelliseen sahaukseen ja meneekin heti itse asiaan ilman introja. Kieltämättä hyvinhän tämä lähtee. Avauskappale tuo mieleen alkuaikojen Entombedin hieman punkimpana versiona ja toimii erinomaisesti. Miasmal ei ole lisännyt musiikkiinsa mitään ylimääräistä vaan luottaa täysin vanhaan totuuteen ”yksinkertainen toimii parhaiten”. ”Call Of The Revenant” jatkaa tätä samaa linjaa eikä anna vauhdin suhteen periksi tuumaakaan.

Kolmas kappale ”Whisky Train” ei nimestään huolimatta hyppää minnekään southern rockin linjoille vaan on todella kova death/thrash-jyrä. Nopeatempoisessa kappaleessa on todellakin riittävästi vauhtia, jotta se tyydyttää kovimmankin tukanheiluttajan. ”Cursed Redeemer” ei ole albumi, jota voisi syyttää liiallisesta monipuolisuudesta, mutta kuitenkin yhtyeen homma toimii riittävän hyvin näilläkin eväillä ja albumi kestää tiiviimpääkin kuuntelua ilman tuskastumista. Kappaleita levyltä löytyy kahdeksan ja yhteispituutta hieman vajaa neljäkymmentä minuuttia.

Vaikka yhtye hetkittäin tuokin mieleen tuon suuren ruotsalaisen, eli Entombedin, niin aivan samalle tasolle ei yhtye kuitenkaan vielä yllä. Tosin harva yltää Entombedin kulta-aikojen tasolle muutenkaan. Miasmal on kuitenkin todistanut, että sillä on pienellä hiomisella rahkeita haastaa kyseinen yhtye. Miasmalin musiikissa sekoittuu juuri oikealla tavalla punk, crust, thrash ja death metal -vaikutteet lopputuloksen kuulostaessa todella reippaalta. Tämä albumi on vielä hieman hiomaton timantti, mutta jos meno jatkuu samanlaisena, tästä bändistä kuullaan vielä.

7/10

Kappalelista:

1.Cursed Redeemer
2.Call Of The Revenant
3.Whisky Train
4.Excelsior
5.A Veiled Remembrance
6.Until The Last
7.Frozen In Time
8.2013

http://miasmal.net/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua