Of Mice & Men

Yhdysvaltalainen post-hardcore yhtye Of Mice & Men julkaisi toisen albuminsa nimeltä ”The Flood” 14. päivä kesäkuuta Rise Recordsin kautta. Päätimme ottaa sähköpostitse yhteyttä yhtyeeseen ja kysellä hieman heidän mietteitään uudesta albumista sekä sen teosta. Lue lisää nähdäksesi koko haastattelu.

Aluksi, voisitko kertoa kuka olet ja mitä teet Of Mice & Menissä?

–          Nimeni on Valentino ja lyön asioita erittäin kovaa ohuilla puun palasilla.

Minkälaiseksi kuvailisit musiikkianne niille ihmisille, jotka eivät ole sitä kuulleet; miksi ihmisten pitäisi kokeilla teitä?

–          Se on erittäin nopeaa ja aggressiivista. Kappaleissa on tarttuvat laulumelodiat, mutta myös paljon huutoa Austinilta. Meillä on vähän kaikkea jokaiselle, jotkut pitävät meidän kevyemmistä kappaleista, kun taas jotkut tykkäävät noista vähän ”rankemmista” kappaleista. On kokemus kuunnella bändiämme, tee se!

Olette tällä hetkellä Vans Warped –kiertueella. Osa yhtyeistä inhoaa miten Warped –kiertue järjestetään, osa pitää siitä. Mitkä ovat sinun kokemukset kiertueelta tähän mennessä?

–          Me rakastamme Vans Warped Touria! On hauskaa nähdä ja tavata paljon faneja sekä hengailla niin monien bändien kanssa. Ruokatarjoilut ovat herkullisia ja bussit ovat ilmastoituja. Tämä on kaikista kiertueista suosikkimme millä olemme tähän asti olleet, ja olemme erittäin kiitollisia ja innostuneita päästessämme sille uudestaan!

Onko tähän asti ollut mitään unohtumattomia muistoja kiertueelta?

–          Bussi tuli hakemaan meitä ja siinä kyljessä oli valtavat naamamme! Vaikea unohtaa naamasi olevan kolme metriä korkea!

Mitä yleensä teette kiertueilla, kun ette ole soittamassa?

–          Nukumme! Tykkäämme levätä, jotta pystymme antamaan keikoilla 110%. Toisaalta, juhlimme myös toisten bändien kanssa, joten me nukumme, mutta juhlimme. Mutta emme juhli unissamme, veikkaisin, ehkä joskus juhlimme unisina.

Yhtyeenne nimi tulee selvästi samannimisestä novellista. Voisitko kertoa miten päädyitte tähän nimeen?

–          Ajattelimme, että se oli sopiva nimi, kaikki unelmamme olivat musiikin soittamisessa ja toivoimme, että ihmiset nauttisivat siitä. Se on aikalailla samanlaista kuin teemat mitä löydät kirjoista. Ei, meillä ei ole Lennietä bändissä. Se kysymys aina kysytään, nimi oli vain hyvä idea!

Uusi albuminne ”The Flood” julkaistiin kesäkuun 14. päivä. Onko albumilla jotain tiettyjä teemoja lyriikoissa? Onko tapahtunut jotain kehitystä tai edistymistä debyyttialbuminne jälkeen?

–          On erittäin paljon! Olemme kasvaneet todella paljon viimeisimmästä levystämme. Olemme kokeneet enemmän viime vuonna kuin monet yhtyeet koko urallansa ja kappaleemme todistavat sen. Rakkautta, menetystä, kunnioitusta, hauskaa, oppimista.. kaikki menee suoraan lyriikoihin ja toivommekin, että ihmiset voisivat kuulla ja samaistua niihin samoihin tunteisiin mitkä heijastuu ”The Floodissa”.

Erosiko uuden albuminne nauhoitusprosessi jotenkin debyyttialbuminne nauhoituksista?

–          Dynamiikka ehdottomasti erosi tämän levyn nauhoituksissa, soundi oli paljon kehittyneempää. Toimme mukaan uuden kitaristin Alan Ashbyn ja toimme ehdottomasti uuden tunteen soundiimme. Shay ja Austin silti kirjoittivat kaikki sanoitukset, se oli enemmänkin ryhmätyötä tällä kertaa, kirjoitimme yhdessä ottaen kaikilta joitakin ideoita.

Jos voisitte tehdä maailmankiertueen minkä tahansa bändin kanssa, mikä bändi se olisi?

–          Linkin Park tai KoRn! Kaikessa vakavuudessaan kuitenkin, se olisi varmasti siisti kiertue, koska molemmat bändit ovat kokeneet ja nähneet lähes kaiken ja olemme molempien bändien faneja. Kiertue Deftonesin kanssa olisi uskomatonta myös.

Missä haluaisitte esiintyä, jos voisitte soittaa keikan missä tahansa haluaisitte?

–          Se on aika hienoa esiintyä isoilla festivaaleilla, kuten 80 000 ihmisen edessä. Kerran Euroopassa näimme sellaista, se oli epätodellista!

Missä näet teidät viiden vuoden päästä?

–          Teemme silti musiikkia tietenkin!

Kiitos erittäin paljon haastattelusta ja onnea uuden albuminne ”The Flood” kanssa!

–          Kiitos! Lukijoille, seuratkaa meitä Twitterissä @oMandM ja ja menkää tykkäämään meistä facebook.com/OfMice !

Kommentoi julkaisua