Michael Anthony: ”Warner halusi meidän muuttavan Van Halenin nimen”

Kirjoittanut Joonas Arppe - 13.4.2021

Van Halenin basistina toiminut Michael Anthony kertoi hiljattain The Black Crowesin Steve Gormanin juontamassa Steve Gorman Rocks! -radio-ohjelmassa yhtyeensä joutuneen taistelemaan nimestään Sammy Hagarin korvattua David Lee Rothin Van Halenin keulilla vuonna 1985.

”Kemiat olivat vain niin hyvät… vau!” Anthony muisteli Hagarin ensikosketusta Van Halenin biisinkirjoitusprosessiin. Kaikki tahot eivät kuitenkaan olleet yhtä mielissään uudesta laulajasta, kun ulkomusiikillisia asioita alettiin puida neuvottelupöydässä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Kaikki olivat paikalla – Warner, managerimme, lakimiehemme – kaikki ihmettelemässä ’Voi luoja, David Lee Roth on mennyttä.’ Warner halusi meidän muuttavan bändin nimen. Heillä oli tunne, ettei Dave koskaan palaisi, ja bändin identiteetin olleen liian vahva. Muistan Eddien [Van Halen, kitaristi] ja Alexin [Van Halen, rumpali] karjuvan Warnerin edustajille: ’Hei, hei, kuulkaas! Tämä on meidän sukunimemme ja meidän uramme. Sen nimi on Van Halen!'”

Sammy Hagar äänitti Van Halenin kanssa albumit ”5150”, ”OU812”, ”For Unlawful Carnal Knowledge” ja ”Balance”. Jokainen Hagarin aikaisista albumeista nousi julkaisuviikollaan Yhdysvaltojen Billboard-listan sijalle 1.

Kuuntele Anthonyn tarina alta:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy