Michael Monroe -dokkari poistettiin suoratoistopalvelusta sopimusepäselvyyksien takia

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 5.1.2022

Hanoi Rocksista tunnettu Michael Monroe kertoi vuoden 2020 lopussa, että vuonna 2022 hänestä julkaistaisiin dokumenttielokuva. Toden totta, dokumentti Monroesta ilmestyi Elisa Viihde -suoratoistopalveluun 27. joulukuuta, mutta se ehti olla siellä vain muutaman päivän ennen mysteeristä katoamistaan.

”Dokumentin julkaisun jälkeen meille välitettiin tieto epäselvyyksistä tuotantoyhtiön ja Monroen välillä. Kyseessä on heidän välisensä sopimus, jonka yksityiskohtia me emme tiedä, emmekä ole osapuoli siinä sopimuksessa”, Elisa Viihteen kumppanuusjohtaja Mika Lepistö kertoo Helsingin-Sanomille, joka otti yhteyttä suoratoistopalveluun tapauksen johdosta. .

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Ilta-Sanomat on julkaissut artikkelin, johon tavoitettiin haastateltavaksi dokumentin ohjannut Saku-Petteri Perintö. Perintö kertoo lehdelle, että elokuvan oli alun perin tarkoitus ilmestyä jo vuonna 2017, mutta julkaisu venyi Monroesta riippuvista syistä. Perintö myös painottaa, että vastoin huhuja elokuva on julkaistu laillisesti Monroen luvalla.

”Olemme toteuttaneet Monroen pyyntöjen mukaisesti lisäkuvauksia laajasti. Oikea syy Monroen reaktioon näkemyksemme mukaan on siis se, että hän teki meidän tietämättämme päällekkäisen sopimuksen uudesta dokumentista toisen tuotantoyhtiön kanssa, ja arvioisin hänellä olevan sen suhteen ongelmia. Ilmeisesti tästä syystä hän haluaa vaikeuttaa tämän dokumentin julkaisua”, Perintö kertoo ja jatkaa:

”Olemme kuvanneet dokumenttia yhteistyössä Monroen kanssa noin viisi vuotta. Omistamme dokumentin oikeudet, ja olemme jaelleet sen olemassa olevien jakelusopimuksien mukaan, joista Monroe on ollut tietoinen. Kyseessä on siis täysin laillinen dokumentti, joka on julkaistu laillisesti.”

Niin Helsingin Sanomat kuin Ilta-Sanomatkaan eivät ole tavoittaneet Monroeta tai hänen edustajiaan kommentoimaan tapausta. Myös ulkomaalainen uutissivusto Blabbermouth on raportoinut dokumentin poistumisesta Elisa Viihde -palvelusta.