Michael Monroe – Sensory Overdrive

on artisti, joka ei turhia esittelyjä kaipaa. Hän on myös niin kovan luokan rokkistara, että voi vierailla Beats and Stylesin kaltaisten artistien levyillä menettämättä uskottavuuttaan. Nyt herra palaa uuden ”Sensory Overdrive” nimeä kantavan levyn myötä. Uusi kokoonpano vaikuttaa kohtalaisen kovalta nimittäin herran itsensä lisäksi levyllä ovat mukana basisti Sam Yaffa (, Mad Juana), kitaristi Ginger (Wildhearts), komppikitaristi Steve Conte sekä rumpali Karl Rockfist. Kun tuohon lisätään vielä vierailevana tähtenä muuan Lemmy niminen kaveri, alkaa levy ainakin paperilla olemaan vähintäänkin kiinnostava.

”Trick Of The Wrist” toimii levyn avauskappaleena, ja antaakin heti pirteän kuvan herra Monroen tämän päivän kunnosta. Kappale rullaa hienosti eteenpäin ja saksofonikin soi vanhaan malliin. Levystä jää hyvä maku heti ensi kuulemalta. Tämä kokoonpano on kyllä ehdottomasti yksi kovimpia rock ’n’ roll ryhmiä tällä hetkellä sillä soitto kulkee täysin mutkattomasti ja kaikki tuntuvut tietävän oman paikkansa palapelissä.

Musiikillisesti tämä albumi ei tarjoile sen kummempia yllätyksiä, mutta luulisi rehellisen ja perkeleen hyvin soitetun rock´n´rollin riittävän. Tuskin kukaan kuitenkaan tältä albumilta mitään muuta odottikaan. Kappaleet jyräävät eteenpäin kovassa tahdissa, eikä hidasteluille anneta tällä levyllä tilaa. Kappaleet ovat jonkinlainen risteytys Iggy Popia, Rolling Stonesia ja Motörheadia kuorrutettuna vahvalla punk rock asenteella.

Omasta mielestäni Mr. Monroe ei ole ollut näin kovassa vedossa aikoihin, sillä tämä levy nimittäin rokkaa todella kovaa. Erikseen pitää mainita muutama kappale kuten, ”Modern Day Miracle” joka kuulostaa Rolling Stonesilta soittamassa punk rockia sekä ”Superpowered Superfly” , joka on niin menevää rockia että siitä voisi povata jonkinnäköistä kesähittiä tulevalle suvelle. Ehdottomaan kärkeen nousee myös Lemmyn taustalaulujen värittämä ”Debauchery As A Fine Art”, joka on rouheaa rokin räminää parhaimmillaan.

Tässä on siis rock levy, jota voi suositella muillekin kuin vain Hanoi Rocksin ystäville. Jos puhdas ja rehellinen punkin sävyttämä rock ’n’ roll kiinnostaa vähänkään, kannattaa tämä levy ottaa haltuun kun se kaupan hyllyihin joskus ilmestyy.

7/10

Kappalelista:

1.Trick Of The Wrist
2.’78
3.Got Blood?
4.Superpowered Superfly
5.Modern Day Miracle
6.Bombs Away
7.All You Need
8.Later Won’t Wait
9.Gone, Baby Gone
10.Center Of Your Heart
11.Debauchery As A Fine Art

www.michaelmonroe.com

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua