Mick Jagger ei usko, että The Rolling Stonesin olisi pitänyt lopettaa Charlie Wattsin kuolemaan

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 4.10.2021
The Rolling Stones – promokuva 2017

Pitkän linjan rock-legenda The Rolling Stonesin rumpalina tunnettu Charlie Watts menehtyi hiljattain. Bändi suuntasi syyskuussa uudelle kiertueelleen ilman Wattsia, ja rumpujen takana istui bändissä aikaisemminkin soittanut Steve Jordan. Monen mielestä yhtyeen ei olisi kannattanut enää lähteä kiertämään ilman Wattsia, vaan päättää pitkä uransa kunniakkaasti ikonisen rumpalinsa poismenon johdosta.

Laulaja Mick Jagger ei kuitenkaan lämpene moisille puheille. Jagger kertoi Apple Music 1:n haastattelussa:

”Jotkut ihmiset sanoivat: ’Charlie kuoli, teidän ei olisi pitänyt lähteä kiertueelle – ja lopettaa’. Ja toiset ihmiset ajattelivat: ’Rolling Stonesissa on koko uran ajan ollut se, että he ovat kestäneet vastoinkäymisiä’. Ja meillä on ollut ylä- ja alamäkiä, rehellisesti sanottuna enimmäkseen ylämäkiä – mutta meillä on ollut vastoinkäymisiä. Ja tämä oli luultavasti yksi vaikeimmista.”

”Parin ensimmäisen keikan jälkeen minulla on todella hyvä fiilis. Olen iloinen, että teemme sen. Tiedän, että Charlie halusi meidän tekevän sen, ja uskon, että yleisö halusi meidän tekevän sen. Ainakin he tuntuvat haluavan. Ja tietysti se on erilaista – ja tietysti se on tavallaan surullista […] Mutta kun vain menet sinne ja rokkaat, olo paranee. Ja se on hyvin katarttista. Joten minusta se on todella hyvä.”