Midjungards huhtikuussa kiertueelle Rise To Fall:in kanssa – Haastattelussa Midjungards

Kirjoittanut Ingeborg Roos - 2.4.2024

Kotimainen thrash metal -yhtye Midjungards julkaisi tammikuun 26. päivä ”When Empires Fall” -albumin, ja on suuntaamassa sen tiimoilta huhtikuussa kiertueelle espanjalaisen Rise To Fall:in kanssa. Kaaoszine jututti yhtyeen solistia Toni Canoa ennen kiertueen alkua.

Hei Toni! Miten sinun ja Midjungardsin kevät 2024 on mennyt?  

Toni Cano: Hei Arto. Täällä ollaan. Toinen albumimme on julkaistu, ja odotamme innolla sen esittämistä faneillemme kiertueella.  

Keskustelemme, koska aloitatte pian Suomen-kiertueen espanjalaisen melodisen death metal -yhtyeen Rise To Fallin kanssa. Kuinka pitkällä valmistelut ovat ja suunnitteletteko soittavanne paljon uuden ”When Empires Fall” -albumin materiaalia tulevilla Suomen keikoilla?  

Toni Cano: Valmistelut sujuvat hyvin. Kaikki näyttää olevan valmista, ja kiinnostusta kiertuetta kohtaan on molemmin puolin. Sekä Rise To Falliin että uuden albumimme esittämiseen on kiinnostusta. Kyllä, suurin osa keikoistamme perustuu tähän uuteen albumiin. Soitimme suurimman osan siitä jo konsertissa Saksassa kaksi kuukautta sitten, ja saksalaiset pitivät siitä. Toivon, että myös Suomen fanit nauttivat siitä.  

Uusi albuminne julkaistiin tammikuussa. Minkälaista palautetta olette saaneet albumista ja oletteko olleet tyytyväisiä siihen?  

Toni Cano: Tällä hetkellä saamme hyvää palautetta. Yleisesti ottaen ihmiset pitävät tästä toisesta levystämme enemmän kuin edellisestä, ja samalla tunnistavat bändin soundin. Joten uskon, että Midjungards on löytämässä identiteettinsä soundissa ja sävellyksissä. Katsotaan, miten ihmiset reagoivat nähtyään meidät livenä. On selvää, että live-esiintyminen on parasta muusikolle.  

Kuinka paljon odotatte kiertuetta ja mitä fanit voivat odottaa keikoilta, jotka te ja Rise To Fall järjestätte?  

Toni Cano: Meillä on paljon intoa tämän kiertueen suhteen. Bändi soitti ensimmäisen kerran Helsingissä ja Tampereella vuosi ja kaksi kuukautta sitten. Sen jälkeen meillä oli yksittäisiä konsertteja Suomessa, mutta ei mitään jatkuvaa. Ensimmäisen albumin kiertue sujui hyvin, ihmiset pitivät musiikista. Toivomme, että tällä kiertueella enemmän ihmisiä tulee pitämään ja nauttimaan live-konserteistamme.  

Mitä odotat eniten tältä tulevalta kiertueelta?  

Toni Cano: Pääasiassa toivon, että saamme mahdollisimman paljon ihmisiä konserttiin tutustumaan paremmin bändiin. Ja myös vetämään hyvän konsertin niille, jotka näkivät meidät viime vuonna. 

Suomen-kiertueen lisäksi soitatte myös joitain keikkoja Espanjassa, mutta miltä bändin tulevaisuus näyttää kokonaisuudessaan? Onko uusia keikkapäivämääriä tulossa pian?  

Toni Cano: Tämän toisen albumin kanssa suunnittelemme lisää keikkoja Suomen ja Espanjan kiertueiden lisäksi, mutta toistaiseksi mitään ei ole vahvistettu. Joten on melko mahdollista, että nämä ovat ainoat keikkapäivämme tällä albumilla Suomessa.  

Kiitos paljon lyhyestä keskustelusta ja parhainta mahdollista tulevalle kiertueelle. Haluatko sanoa jotakin Kaaoszinen lukijoille lopuksi?  

Toni Cano: Kiitoksia haastattelusta, ja Kaaoszinen lukijoille, haluan vain rohkaista heitä tulemaan keikoillemme. Olen varma, että meillä tulee olemaan paljon hauskaa konsertin aikana ja sen jälkeen. 


Midjungardsin ja Rise To Fallin keikkapäivät Suomessa:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

11.04.2024 Helsinki (Bar Loose)
12.04.2024 Tampere (Varjobaari)
13.04.2024 Kotka (Haukka Music)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat