Miehekästä hard rockia massoille: Adrenaline Mob – We The People

Vuonna 2011 perustettu yhdysvaltalainen hard rockia veivaava Adrenaline Mob on pienestä iästään huolimatta kohdannut paljon vastoinkäymisiä, joista suurimpana mainittakoon rumpali A.J. Peron menehtyminen vuonna 2015. Peron menetyksen jälkeen yhtye päätti pitää pienen tauon, mutta nyt se on tullut takaisin entistäkin vahvempana julkaisemalla A.J. Peron muistoksi kolmannen ”We The People” -albumin.

Tunnin kestävän matkan aloittaa ”King of The Ring”, joka tekee heti selväksi, mikä on homman nimi. ”King of The Ring”, kuten myös muutkin tämän albumin kappaleet, ovat radiosoittoystävällisiä. Biisin fiilistä kuitenkin syö irrallisen oloinen c-osa, jonka olisi voinut suosiolla jättää pois.

Seuraavana kuullaan albumin nimikkoraita ”We The People”, joka seuraa uskollisena ”King of The Ringin” viitoittamalla tiellä. ”We The People” nostaa esiin myös toisen ominaisuuden, joka esiintyy muissakin albumin kappaleissa: se ei vaadi liikaa keskittymistä. Lisäksi yhtye on panostanut kertseihin todella paljon ja piilottanut erilaisia koukkuja tarttuvien melodioiden sekaan. Myös ”The Killer’s Inside” jatkaa samoilla linjoilla kahden edellisen kappaleen kanssa. Se ei kuitenkaan yllä ihan samalle tasolle kuin edelliset kaksi raitaa, mutta siltikin voisin kuvitella tämän soivan radiossa.

Raidalla neljä on Adrenaline Mobin tyylinen slovari ”Bleeding Hands”, joka esittelee kuuntelijoille yhtyeen herkemmän puolen. Nyyhkyilyt jätetään kuitenkin hyvin nopeasti taakse, kun ”Chasing Dragons” nostaa tempoa hieman ylöspäin. Kappaleen lyriikat ja laulumelodia on rakennettu fiksusti, ja ne nousevatkin tämän kappaleen eliitiksi. Kertsin laulumelodiassa muistuttaa etäisesti hieman jopa Dragonforcea.

Albumin kuudes kappale ”Til The Head Explodes” ei oikein onnistu herättämään minkäänlaisia tunteita: ei puolesta, eikä vastaan. Sama tilanne on aluksi myös ”What You’re Made Ofissa”, kunnes päästään itse kertsiin, johon meidät johdattaa harvinaisen paljon Rage Against The Machinen ”Killing in the Namea” muistuttava kitarariffi. ”What You’re Made Ofin” kertosäe on jälleen yksi todiste siitä, että tarttuvien melodisten kertsien luominen on ehdottomasti tämän yhtyeen vahvuus.

”Raise Em’ Up” jatkaa samaa rataa muiden albumin kappaleiden kanssa, eikä tarjoa mitään uutta ja erilaista. ”Ignorance And Greed” puolestaan on hieman aggressiivisempi kuin jo aiemmin kuullut raidat ja valmistelee meidät seuraavaa biisiä ”Blind Leading The Blindia” varten, joka on ”Bleeding Handsin” kaltainen hieman erilaisempi slovari. Vaikka molemmat kappaleet ovatkin varsin loistavia, toisen näistä kappaleista olisi voinut säästää esimerkiksi seuraavalle albumille.

Tässä kohtaan olisi voinut olla, ainakin omasta mielestäni, jo albumin viimeinen biisi, sillä 13 samankaltaista raitaa saavat albumin vaikuttamaan aivan liian pitkältä. Vielä on kuitenkin kolme kappaletta jäljellä, joista ensimmäisenä kuullaan ”Violent State Of Mindin”. Kyseisen biisin kertsi on jälleen koko kappaleen kohokohta. Miinusta kuitenkin tipahtaa ylipitkitetystä kitarasoolosta, joka varmasti sopisi keikoille, muttei niinkään tälle albumille.

Raidalla 12 olevan ”Lords Of Thunderin” intro vaikuttaa todella lupaavalta: olisiko tässä sittenkin koko albumin suunnan muuttava tekijä? Lopulta kuitenkin se muuttuu lähes samankaltaiseksi kuin tältä yhtyeeltä on totuttu jo kuulemaan. Itse olisin sijoittanut tämän kappaleen seuraavalle albumille avausraidaksi, sillä keskellä albumia se ei pääse täysiin oikeuksiinsa.

Adrenaline Mobin ”We The Peoplen” viimeistelee kunniakkaasti coverversio Billy IdolinRebel Yellistä”. Yhtye ei kuitenkaan ole muokannut kappaletta oman näköisekseen, vaan se muistuttaa enemmänkin hitusen raskaampaa versiota alkuperäisestä.

”We The People” ei sisällä yhtään ainuttakaan ala-arvoista kappaletta, jonka aikana korvat vuotaisivat verta. Jokaiseen kappaleeseen on panostettu 120 prosenttia ja niitä on viilattu huolella. Vaikka jokainen kappale edustaakin hittitavaraa, siltikään joukosta ei löydy sitä timanttibiisiä, joka nousisi edukseen muusta massasta. Koko albumi on siis melko tasaista tavaraa ensimmäisestä raidasta viimeiseen ilman sen suurempia yllätyksiä.

Albumin edetessä välillä tulee mieleen, onkohan tässä yritetty yhdistää kahden albumin sisältöä yhden albumin kansien väliin. Esimerkiksi kaksi samankaltaista slovaria ja kaksi mahtavaa avausraidan paikalle sopivaa kappaletta yhdelle albumille taitaa olla hieman liikaa. Kuitenkin, vaikka onkin siis liikaa tavaraa yhdelle albumille, itse kappaleet ovat ihan meneviä, minkä vuoksi koko albumi on ansainnut kahdeksikon.

8 / 10

Kappalelista: KaaosZine levyt
1. King Of The Ring
2. We The People
3. The Killer’s Inside
4. Bleeding Hands
5. Chasing Dragons
6. Til The Head Explodes
7. What You’re Made Of
8. Raise Em’ Up
9. Ignorance And Greed
10. Blind Leading The Blind
11. Violent State Of Mind
12. Lords Of Thunder
13. Rebel Yell

Adrenaline Mobin facebook
http://adrenalinemob.com/

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua