Miehistönvaihdoksen kautta voittoon: haastattelussa kesällä Nummirockiin saapuva The Unguided

© Joel Nilsson

Ensi kesänä Nummirockissa soittava ruotsalainen melodista death metalia ja metalcorea yhdistelevä The Unguided julkaisi viime vuoden marraskuussa uuden albumin nimeltä ”And The Battle Royal”. Kaaoszine sai kiinni yhtyeen basistin Henric Liljesandin ja uteli hieman vuonna 2016 tapahtuneesta miehistönvaihdoksesta, tuoreimmasta albumista sekä yhtyeen tulevaisuuden suunnitelmista.

Moikka! Mitä kuuluu?

Henric: Moi! Hyvää kuuluu. Olen vieläkin innoissani siitä, että olemme juuri julkaisseet uuden albumin.

Vähän reilu vuosi sitten teillä oli bändissä pieni miehistönvaihdos, kun Roland Johansson lähti bändistä, ja Jonathan Thorpenberg tuli tilalle. Miten päädyitte Thorpenbergeriin, ja onko se vaikuttanut jotenkin bändin kemiaan? Aiotteko vielä joskus tehdä yhteistyötä Rolandin kanssa?

Henric: Kyllä vain! Äänitimme studiossa Ruotsissa, ja ilmeisesti myös Jonathan kävi siellä kerran kääntymässä. Kun rupesimme miettimään ja kyselemään vaihtoehtoja, jotka tarpeen tullen voisivat tuurata Rolandia, Jonathanin nimi tuli esille, ja siitä lähtien hän on kulkenut meidän mukana. Olemme kaikki todella innoissamme tästä albumista ja siitä, mitä voimmekaan tehdä tulevaisuudessa. Aiomme aivan varmasti vielä tehdä yhteistyötä myös Rolandin kanssa, mutta missä ja milloin, sitä emme vielä tiedä.

Julkaisitte marraskuussa uuden albumin, joka kantaa nimeä “And The Battle Royal”. Millaista palautetta olette saaneet faneilta ja medialta?

Henric: Olemme häkeltyneitä kaikesta siitä positiivisesta palautteesta, jota olemme saaneet faneiltamme, medialta sekä muilta tahoilta. Laulajan vaihtuminen on aina jännittävä asia, mutta kiitos positiivisen palautteen aiomme todellakin jatkaa tällä kokoonpanolla vielä monia vuosia.

Onko sinulla omia lempparibiisejä tällä albumilla?

Henric: “Kong’s Fall and Anchor Stone”.

Millaisia odotuksia teillä on tälle vuodelle? Onko teillä suunnitelmissa tulla käymään Suomessa?

Henric: Kierrämme Eurooppaa ja teemme pienen reissun myös Suomeen. Soitamme Nummirockissa, mutta siitä tulee infoa myöhemmin.

Millaisia muistoja sinulla on Suomesta?

Henric: Olen ollut kauniissa maassanne ainakin 15 kertaa ja tapasin Richardin (Sjunnesson, laulu) ja Rogerin (Sjunnesson, kitara) itse asiassa ensimmäistä kertaa Helsingissä. He olivat kiertueella Sonc Syndicaten ja Deathstarsin kanssa noin kymmenen vuotta sitten.

Olette julkaisseet neljä albumia kuuden vuoden sisällä, ja viimeisin albumi ennen tätä uusinta julkaistiin toissa vuonna. Julkaisetteko uuden albumin tänä vuonna, vai aloitatteko seuraavan albumin äänitysprosessin?

Henric: Olemme varsin luovia, kun kyse on musiikin kirjoittamisesta, joten kukapa tietää?! Juuri nyt meillä ei ole suunniteltuna äänityssessiota.

Vuosi 2017 saatiin juuri päätökseen ja olemme Kaaoszinen toimituksessa listanneet omat top 10 -albumit tältä vuodelta. Mitkä ovat omat top 10 -albumisi?

Henric: Kymmenen albumia on paljon, mutta ainakin Battle Beast, Svara Crown, Thy Art Is Murder, Oceano ja Aversion Crown julkaisivat aivan mahtavat albumit.

Minkä asian haluaisitte vielä saavuttaa urallanne?  

Henric: Olisi mahtavaa saada kultalevy, ehkä?! Olen tehnyt suurimman osan niistä asioista, jotka olen ajatellut tekeväni.

Kiitos paljon haastattelusta! Haluaisitko vielä kertoa terveisiä Kaaoszinen lukijoille tai teidän suomalaisille faneillenne?

Henric: Toivon todella, että nähdään Nummirockissa tänä kesänä!! Kiitos paljon tuestanne ja rakkaudesta uutta albumia kohtaan! Ja kiitos haastattelusta.

The Unguided Facebookissa
The Unguidedin kotisivut

Kirjoittanut: Tia Salmela

Kommentoi julkaisua