Miekkoja, magiaa ja soturinaisia – arviossa Smoulderin ”Dream Quest Ends”

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 4.4.2020

Viime vuonna loistavan pelinavauksensa tehnyt kanadalainen heavy/doom-yhtye Smoulder on taas täällä. Tällä kertaa tarkastelun kohteeksi on päätynyt uusi kolmen biisin EP ”Dream Quest Ends”, jonka vanaveteen on ympätty ikään kuin bonukseksi yhtyeen ainoa demoäänite ”The Sword Woman” vuodelta 2018. Yhtyeen keulilla nähdään Sarah Ann Kitteringham, joka tunnetaan myös BangerTV:n journalistina.

Minilevy alkaa sopivasti nimikkobiisillään ”Dream Quest Ends”. Luvassa on eeppistä ja fantasiantäyteistä heavy/doom-miekankolisuttelua Manilla Roadin, Pagan Altarin ja Cirith Ungolin hengessä. ”Warrior Witch of Hell” on tasan tarkkaan yhtä hyvää materiaalia, ja onkin miltei mahdoton pistää näitä kahta uutta kappaletta paremmuusjärjestykseen. ”The Cage of Mirrors” on erittäin hyvällä maulla toteutettu Manilla Road -cover, joka on omalla tavallaan koko EP:n huipentuma. Toinen kolmen biisin paketti on peräisin yhtyeen ”The Sword Woman” -demolta. Vaikka äänenlaadullista muutosta ei voi olla huomaamatta, sopii demo yllättävän saumattomasti varsinaisen biisikolmikon jatkoksi. ”The Sword Woman” sekä ”Voyage of the Sunchaser” ovat oivia sävellyksiä mutta eivät silti yllä uudempien kappaleiden tasolle. Viimeisenä kuultava ”The Queen Is Gone” on hieman muunneltu versio kolumbialaisen Nightmare-nimisen speed metal -yhtyeen biisistä ”The King Is Gone”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Dream Quest Ends” lunastaa kaikki odotukset, joita viime vuoden albumidebyytti ”Times of Obscene Evil and Wild Daring” jätti jälkeensä ja saavuttaa ehkäpä jotain enemmänkin. Vuonna 2018 edesmenneelle Manilla Road -nokkamies Mark Sheltonille omistettu EP kantaa haarniskaansa ylpeänä ja uskon miekkojenkin vain teroittuvan entisestään!

8½/10

Kappalelista:

Dream Quest Ends:
1. Dream Quest Ends
2. Warrior Witch of Hel
3. Cage of Mirrors

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

The Sword Woman [demo]:
4. Sword Woman
5. Voyage of the Sunchaser
6. The Queen Is Gone

Smoulder Facebookissa

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy