Mielenkiintoinen metallitulokas Blackment esittelee tulevan debyyttinsä kevyempää puolta ”Clouds”-singlellä

Kirjoittanut Niko Kuusela - 9.6.2022

Hyvinkääläinen vuonna 2014 perustettu metalliyhtye Blackment julkaisee debyyttialbuminsa ”Plains of Oblivionin” 9. päivänä syyskuuta. Jos huhtikuussa julkaistu ”Maw of the Dread” -single olikin varsin jyhkeä biisi, seuraavaksi bändi vie kuulijat ”Clouds”-singlellä kohti uusia fiiliksiä. Virallisesti huomenna julkaistavasta biisistä on paljastettu jo nyt upea Juno Ruokankaan ohjaama musiikkivideo.

“”Clouds” edustaa albumin kevyempää osastoa ja on tyyliltään aika rock”, kappaleen kirjoittanut kitaristi Saalas Ruokangas kertoo. “Muistan kuunnelleeni paljon erityisesti Happoradiota, kun tein tätä biisiä, ja joku tarkkakorvainen voi sieltä vaikutteita huomatakin. Toki soppaan on lisätty tarttuvien melodialinjojen vastapainoksi myös Blackmentin tyyliin sopivia kimurantteja kitarariffejä ja synkempää poljentoa.”

Kappaleen sanoma on monitulkintainen.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Alkujaan se pohjautui erään fantasiakirjasarjan tapahtumiin ja sen päähenkilöiden tunnemyllerryksiin, mutta esimerkiksi biisin musiikkivideon ohjaaja tulkitsi kappaleen aivan erilaisella ja syvällisellä tavalla, mikä oli positiivinen yllätys. Sanoma jääköön siis kuulijan tulkittavaksi”, Ruokangas lisää.

“Videon tarinassa ja visuaalisessa ilmeessä sukelletaan haavoittuvuuden teemaan – kuinka toisen ihmisen kosketus voi saada aikaan niin paljon, hyvässä ja pahassa. Tulkitsin biisin sanoituksissa toistuvan ’pilvien taakse piiloutumisen’ tietynlaiseksi kuoreen vetäytymiseksi, jota ainakin itse harrastan”, Juno Ruokangas tunnustaa ja lisää aidon ihmisten kohtaamisen olevan myös pelottavaa.

”Mutta tämän pelon on annettava kuolla, jotta elämää voi todella elää. Näin tulkitsin biisin sanomaa, vaikka voi olla että biisin kirjoittaja näkisi asian aivan toisella tavalla. Oli joka tapauksessa todella hienoa päästä toteuttamaan näitä ajatuksiani niin visuaalisesti kuin kerronnallisesti, ja olen erityisen tyytyväinen Välimaan leikkaustyöhön, joka nosti visioni aivan uudelle tasolle.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy
Ohjaaja Juno Ruokangas

Luetuimmat

Uusimmat