Mieli, ruumis ja vapaa tahto: Noumena julkaisi uuden ”Ihmisen tie” -kappaleen lyriikkavideon kera

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 19.6.2022

Ähtäriläislähtöinen, melodisen death metalin soihdunkantaja Noumena julkaisi uuden “Ihmisen tie” -kappaleen. Tyylilleen uskollisena bändi tarjoilee raskasta ja melankolista menoa, jossa kajastaa toivon pilkahdus.

Noumenan kitaristi Ville Lamminaho kommentoi tuoretta biisiä, joka käsittelee mielen ja ruumiin välistä suhdetta sekä vapaata tahtoa. Onko ihmisen tahto determinismin hallitsemassa maailmassa poikkeus, vai onko vapauden tunne vain aivojen oma harha?

”Animan maalailevan tunnelmoinnin jälkeen mieleni teki tehdä biisi, jolla palattaisiin lähemmäs vuosituhannen ensimmäisten vuosien Noumenaa. Halusin kuitenkin hyödyntää vuosien varrella monipuolistuneita lauluosuuksia, joten Antin örinän lisäksi biisissä kuullaan reilusti myös Suvia ja Markusta, aina pehmeästä kertosäkeestä välikohtien kirkunoihin.”

Kappale on äänitetty ja miksattu Samu Oittisen toimesta Fantom Studiolla ja masteroitu Mika Jussilan toimesta Finnvoxilla. Kansigrafiikan on tehnyt Tiina Rikala ja kappaleen lyriikkavideon Ville Lamminaho.

Noumena lupailee kuluvan vuoden aikana vielä lisää uutta musiikkia, mutta heittäydy ensin ”Ihmisen tie” -biisin pariin: