Miellyttävä yllätys – arviossa Korpitulen debyytti ”The Ancient Spells of the Past”

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 12.2.2022

Kotimainen yhden miehen black metal -projekti Korpituli leijuu vahvasti Burzumin hengessä. Käsillä on jo viime vuoden puolella julkaistu debyyttialbumi ”The Ancient Spells of the Past”, jonka fyysisestä julkaisusta on vastannut Wolfspell Records yhdessä bändin oman Korpituli Productionsin kanssa. Musiikista ja tuotannosta äänityksineen, miksauksineen ja masterointeineen vastaa S. Korpituli, jonka sooloprojektiksi bändiä voisi kutsua. Korpituli vaikuttaa myös yhtyeissä kuten Iku-Turso, Alkuharmonian kantaja, Khanus ja Wrathage.

”The Ancient Spells of the Past” on pääosin hitaammanpuoleista tunnelmanluontia, joka yltää aina välillä taianomaisiin sfääreihin. Usvainen syntetisaattorimatto tuo toden totta mieleen Burzumin, mutta yhtyeellä on lopulta mukana juuri sopivassa määrin myös persoonallista otetta. Parhaimmillaan lätty on ”Into the Magical Realm of the Woodsissa”, joka nimensä mukaan on erittäin maaginen veto. Jokin voisi toimia silti vielä paremmin – ehkä allekirjoittanut kaipaisi lisää myös menevämpää otetta, jotta levyllä olisi enemmän variaatioita. Hämärän metsäinen, maaginen tunnelma pysyy kuitenkin läsnä levyn loppuun asti, eikä lievä variaation puute tee debyytistä huonoa.

Lopulta voinee kai todeta, että Korpituli oli miellyttävä yllätys. Siitä on hyvä jatkaa kohti uusia, vieläkin taianomaisempia yötaivaita.