Mies rakensi kitaran kuolleen enonsa luurangosta

Kirjoittanut Joonas Arppe - 11.2.2021

Prince Midnightiksi itseään nimittävä mies on rakentanut sähkökitaran kuolleen entisöidystä luurangosta. Prince kertoo valmistaneensa ”Filip Skelecasterin” kunnioittaakseen tälle heavy metalista kertoneen enonsa muistoa.

Kyse ei kuitenkaan ole hautarauhan rikkomisesta tai mistään sellaisesta, sillä Princen Filip-enon luut olivat olleet paikallisen koulun käytössä jo 20 vuotta, ja niille oli yksinkertaisesti keksittävä uusi käyttötarkoitus. Filip kuoli nuorena auto-onnettomuudessa, ja vaati maallisten jäännöstensä päätyvän opetuskäyttöön.

Koulun luovutettua luut Princelle, hautaamisen sijaan hän päätti liittää luurankoon mikrofonin, kytkimen, pätkän piuhaa ja Ibanez-sähkökitaran kaulan. Filip-enon maallinen olemus toimii nyt täydellisen säröisesti soivan sähkökitaran runkona. Prince kertoo prosessin olleen odotettua monimutkaisempi:

”Sain laatikollisen luita Kreikasta enkä ensin tiennyt, mitä tehdä niille. Haudata ne? Krematoida ne? Piilottaa ne ullakolle? Kaikki vaihtoehdot vaikuttivat kehnoilta tavoilta muistella jotakuta, joka rakasti heavy metalia niin paljon.”

”Päätin muuttaa Filip-enon kitaraksi. Se osoittautui yllättävän hankalaksi. Tein paljon tutkimustyötä ja sain selville, ettei kukaan ole aiemmin rakentanut kitaraa luurangosta. Konsultoin kahta Dean Guitarsin heppua Tampassa, mutta heitä alkoi kuumottaa liikaa.”

”Joka tapauksessa, Filip-eno voi nyt tiluttaa aikojen loppuun asti. Uskon, että hän haluaisi asioiden olevan juuri niin. Olen todella ylpeä projektistani ja siitä, kuinka se kuvastaa hänen muistoaan, elämäänsä ja vaikutustaan minuun.”

Katso miten Darkthronen ”Transilvanian Hunger” taittuu Filip-enon luista rakennetulla kitaralla:

 

Luetuimmat

Uusimmat