Mikä mahtaakaan olla hankalin asia suuressa bändissä työskentelyssä – Lamb Of Godin Randy Blythe paljastaa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 29.12.2022

Suuren bändin operointiin vaaditaan paljon ihmisiä, paljon rahaa ja paljon työtä. Moni asia voi mennä pieleen, eikä mikään ole itsestään selvää – ja samalla pitäisi saada luotua uutta musiikkia, josta fanit voivat nauttia.

Nyt metallitähti Lamb Of Godin solisti Randy Blythe paljastaa tuoreessa Sobre La Dosiksen haastattelussa, mikä hänen mielestään on hankalin asia musiikkibisneksessä.

”Luulen, että monimutkaisin osa ei ole oikeastaan mikään bändin sisällä oleva asia. Sen ymmärtäminen, miten tästä on tullut ura, koska me teimme tätä vain rakkaudesta [musiikkiin]. Siksi perustimme bändin. En koskaan ajatellut, että siitä tulisi työ. En koskaan ajatellut, että meistä tulee rocktähtiä tai jotain”, Blythe kertoo ja jatkaa:

”Luulen, että minulle on ollut todella monimutkaista navigoida sen tosiasian kanssa, että jotain, mitä tekisin joka tapauksessa, eli musiikin tekemistä, miten siitä on tullut liiketoimintaa. Totta puhuakseni se ei aina ole minulle täysin mukavaa, koska olen ihan tavallinen kaveri. Siksi meillä on kuitenkin tiimimme. En hoida bisnestä, mutta luulen, että se on ollut minulle kaikkein vaikein asia – sen ymmärtäminen, että tämä on bisnestä tässä vaiheessa.”

”Työllistämme paljon ihmisiä. Ihmiset pystyivät ostamaan perheelleen joululahjoja tänä vuonna, koska työllistämme [heitä]. Se on ehdottomasti bändi, joka… Tiedäthän, se on meidän taidettamme ja rakastamme sitä, mutta se on liiketoimintaa. Minulle sen hyväksyminen on outoa, koska en ole kotoisin bisnesmaailmasta. Minulla ei ole koskaan ollut rahaa. En ole rikkaan perheen lapsi tai mitään sellaista. Ammattimuusikoksi oppiminen on kai kaikkein vaikeinta. Musiikin säveltäminen ja kiertäminen ja keikkojen soittaminen ja kaikki sellainen, se on hauskaa. Se on helppoa minulle. Bisneksen oppiminen on ollut monimutkaista.”