”Mikä v*tun RiASA” katkoo päitä pelimanneilta

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 24.5.2024

Aiemmalla PR-kampanjallaan kohahduttanut irvicoretrio RiASA jatkoi valitsemallaan tiellä ja julkaisi 24. toukokuuta kappaleen ”Pelimanni”, jossa joltain luonnollisestikin katkeaa pää.

Tarkkakorvaiselle kuulijalle selviää kuitenkin nopeasti, että kappaleessa oli ”jotain asiaakin” eli jonkinlainen kannanotto siihen, mitä se pelimanni oikein saa soittaa, vai saako? Pitääkö aina totella yleisöä?

Biisi on mahtava energinen ralli, ja sen elektroninen pohja antaa kivasti viitteitä bändin esikuvasta Turmion Kätilöistä. Biisin miksauksesta ja tuotannosta vastaa jälleen nopeasti Suomen modernin metallin kärkituottajiin noussut Rami Nykänen (muun muassa One Morning Left, Blame Me, Awake Again, Memoremains ja Everture)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Biisille on tulossa myöhemmin myös musavideo. Tiimin sisältää tihkuu toistaiseksi heikosti tietoa siitä, mitä video pitää sisällään – mutta ainakin siinä on pupu. Pupuhan on seikkaillut aiemminkin RiASAn TikTok-videoilla, joten sieltä voi saada osviittaa siitä, millaisesta karvapallerosta on kysymys. Alla kuvakaappaus kyseiseltä TikTok-videolta.

Bändi on kohahduttanut jo TikTokin puolella tekemällä hieman erilaisia promovideoita karaten osin täysin ulkomusiikillisille vibraatioille. Se ei toki ehkä yllätä ketään bändin tuntevaa. Bändi sai aiemman biisinsä promolle jollain kumman ilveellä mukaan Suomen ykkösbändejä kuten Turmion Kätilöt ja Kotiteollisuus sekä ”alan harrastajille” tutumpia kuten RATTUS ja Eläkeläiset. Nämäkään mainosvideot eivät ehkä ole niitä tavallisimpia, ja somessa kyseltiinkin, että ”Mikä v*tun RiASA”?

Tähän asti mystisyyden verhoa somessa ylläpitänyt trio on nyt läväyttänyt kaikki tiskiin, ja bändi järjesti muun muassa edellisen sinkun julkkarikeikan yhteydessä illan, jossa oli tarjolla RiASA-drinkkejä ja RiASA-bingo. Bingopalkintoina oli muun uassa RiASA-kondomeja! Perinteisen bändin nimen tai ”we want more” -huutojen sijaan RiASAn keikoilla huudetaankin ”Mikä V*tun RiASA!”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Videokoosteen edellisistä sinkun julkkareista pääset näkemään tästä linkistä.

RiASA on kaikessa hiljaisuudessa valmistellut kuuden kappaleen EP:n, joka kantaa nimeä ”Kolmipäinen Hirviö” – nimi viitannee bändin trio-kokoonpanoon. Tänä vuonna on luvassa lisää RiASAa joka tasolla: julkaisuja, videoita ja keikkoja. Laitetaan elämä RiASAseksi!

RiASA on lämmitellyt lauteita esimerkiksi Kotiteollisuudelle omien pienempien keikkojensa lisäksi. Ja pääsi se myös melkein lämmittelemään Turmion Kätilöitä surullisen kuuluisaksi tulleessa Vaasan Sähkön Areenan keississä. Stereo Terrorin keikalla RiASAn laulaja onkin sitten vieraillut… RiASAn live-esiintymiset ovat oma spektaakkeli sinänsä, ja bändi nauttiikin Etelä-Pohjanmaalla kulttimainetta. Nyt on aika jakaa irvicoren ilosanomaa laajemmallekin!

Keikat:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

12.7. LIVE 2 – Lappeenrannan Satamatori
10.8. Danny Boy Bar Festival, Seinäjoki

EP-julkaisukiertue julkistetaan kesän lopulla.

Tutustu RiASAan lisää somessa: Spotify, YouTube, TikTok, Instagram

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy