Mikä yhdistää Foo Fightersia, Slipknotia ja Wintersunia? – suomalaiset Darkglass Electronics ja Neural DSP vievät huippumodernia soitintekniikkaa maailmalle

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 23.4.2021


Teknologian kehitys on tuonut muusikoille mukanaan joukon erilaisia työkaluja, jotka tekevät niin esiintymisestä kuin studionauhoituksistakin helpompia ja tehokkaampia. Kehittyvä teknologia on tuonut makuuhuonekitaristien käyttöön entistä enemmän työkaluja, jotka tarjoavat laadukkaita saundeja.

Vuonna 2014 perustettu Darkglass Electronics valmistaa pedaaleita, kaappeja ja vahvistimia, jotka ovat lyhyessä ajassa nousseet basistien suosikkilaitteiksi ympäri maailmaa. Darkglassin nimi herättää mielikuvia niin laadukkaasta kompressiosta kuin mureasta säröstäkin. Darkglassin tuotteita käyttävät monet tunnetut basistit yhtyeistä kuten Foo Fighters, Paramore, Karnivool, Cannibal Corpse, Meshuggah, Tesseract, Behemoth ja Slipknot. Suomalaisia käyttäjiä ovat esimerkiksi Von Hertzen Brothersin Jonne Von Hertzen sekä Turisaksen Jesper Anastasiadis. Koko artistilistauksen voit katsoa tästä.

Kolme vuotta myöhemmin perustettiin Neural DSP, joka tekoälyn ja keinotekoisten neuroverkkojen avulla on onnistunut luomaan joitakin parhaimmista digitaalisista mallinnuksista, joita muusikot ovat koskaan käyttäneet. Eri muusikot Animals As Leadersin Tosin Abasista Gojiraan ja Peripheryn Adam ”Nolly” Getgoodista australialaiseen Pliniin ovat tehneet Neural DSP:lle omat mallinnusplugarinsa, ja vielä suurempi joukko tunnettuja muusikoita on tarjonnut omia presettejään. Neural DSP:ta käyttävät edellä mainittujen lisäksi muun muassa Meshuggah, Epica, Within Tempation, Attila, Devin Townsend Project, Dimmu Borgir, Aborted, Paradise Lost sekä Rivers of Nihil. Kotimaisista bändeistä Neural DSP:ta käyttävät esimerkiksi Wintersun sekä Atlas. Koko artistilistauksen voit katsoa tästä.

Darkglassia sekä Neural DSP:ta yhdistää maailmanluokan artistien lisäksi myös kaksi muuta asiaa: Chileläinen Douglas Castro sekä Suomi. Douglas Castro siirtyi vaihto-oppilaaksi Suomeen metallimusiikin houkuttelemana. Chilessä Santiagon teknillisessä yliopistossa elektroniikkaa opiskellut Castro kiintyi Suomeen, ja näki maassa potentiaalia perustaa oma yritys. Castro tiimeineen selätti joukon vastoinkäymisiä, ja nyt Castro valittiin vuoden 2020 helsinkiläiseksi nuoreksi yrittäjäksi.

Darkglassin tuotteet valmistetaan Suomessa, ja päämajana toimii Helsinki. Neural DSP:n uusin lippulaiva on juuri julkaistu Quad Cortex -efektiprosessori, joka tuo Neural DSP:n teknologian mukana kuljetettavaan multiefektipedaaliin. Maailman tehokkain efektiprosessori haastaa kaikki kilpailijansa huipputekniikalla ja helpolla käytettävyydellään – unohtamatta laadukkaita saundeja, jotka ovat kaikille Darkglassin ja Neural DSP:n plugarien käyttäjille jo tiedossa. Efektiprosessoria myydään Suomessa Soundtoolsissa, jonka myymälässä sitä pääsee myös kokeilemaa osoitteessa Teollisuuskatu 21, 00510 Helsinki.

Voit varata uutuustuotteen itsellesi heti Soundtoolsin verkkokaupasta:
https://soundtools.fi/verkkokauppa/neural-dsp-quad-cortex-efektiprosessori-ja-vahvistin/

Luetuimmat

Uusimmat