Mikael Åkerfeldt muistelee antaneensa levy-yhtiölle ”Deliverance” ja ”Damnation” -albumikaksikon yhden levyn hinnalla: ”Se on huono ajatus bändin kannalta”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 25.8.2023

Progressiivisen metallin suosikki Opeth julkaisi vuonna 2001 menestysalbumi ”Blackwater Parkin”. Fanien ja kriitikoiden rakastaman albumin jälkeen bändi päätti suunnata toisenlaisiin maisemiin.

Yhtye julkaisi vuonna 2002 albumin ”Deliverance”, jota seurasi sen veli ”Damnation” vuonna 2003. Ensiksi mainittu on musiikiltaan raskasta Opethia, kun taas jälkimmäinen on bändin kevyin tuotos tähän asti.

Laulaja-kitaristi Mikael Åkerfeldt kuitenkin muistelee tuoreessa Guitar Worldin haastattelussa, että hän joutui myymään albumit levy-yhtiölle yhtenä levynä kahden erillisen julkaisun sijaan.

”Halusin ehdottomasti sen olevan Opeth-levy. Ennen Blackwater Parkia ei tuntunut siltä, että bändin ympärillä olisi tapahtunut kovin paljon. Olimme aktiivisia, mutta emme kiertäneet emmekä tehneet paljon mitään. Yhtäkkiä se kaikki muuttui. Tajusimme, että ihmiset tiesivät, keitä olimme. Minulla oli ajatus tehdä kaksi levyä, toinen raskas ja toinen balladipitoisempi ja rauhallisempi”, Åkerfeldt kertoo:

”Olin aina halunnut tehdä rauhallisemman albumin, mutta samalla en ollut koskaan kuvitellut sen toteutuvan. Joten esitin ajatuksen molempien albumien julkaisemisesta yhdessä, ja silloinen levy-yhtiömme vastasi kieltävästi. Pyysin sopimukseemme joitakin muutoksia – lisäpaperia, jossa sanottiin, että tekisimme molemmat yhden hinnalla ja että ne laskettaisiin yhdeksi albumiksi.”

”Niin paljon halusin tehdä sen! Ja sitten he tietysti suostuivat. Se on huono ajatus bändin kannalta, että se pelaa levy-yhtiön käsiin ja antaa heille ylimääräisen julkaisun ilmaiseksi – ja he vaativat erillisiä julkaisupäiviä – mutta näin saimme heidät näyttämään vihreää valoa.”

Luetuimmat

Uusimmat