Mike Patton: ”Jokainen jätkä jokaisessa bändissäni on minua parempi muusikko”

Kirjoittanut Joonas Arppe - 8.4.2021

Yhdeksi maailman taitavimmista ja luovimmista rock-solisteista nimetty Faith No MorenMr. Bunglen ja Tomahawkin solisti Mike Patton kokee, että tilaa kasvaa olisi vielä runsaastikin; laulaja todella uskoo olevansa heikoin lenkki jokaisessa vuosien varrella perustamassaan yhtyeessä.

Patton kertoi Forbesille metodeistaan ja halustaan kasvaa muusikkona:

”Jokaisessa bändissäni on hetkiä, kun minulle referoidaan ihmisiä tyyliin: ’Kuule, enemmän Tom Arayaa, tai enemmän Tom Waitsia… enemmän jotain vitun Nancy Sinatraa.’ Näitä termejä käytämme studiossa. Ja se todella auttaa minua, koska en ole koulutettu muusikko. En lue nuotteja, en osaa puhua sitä kieltä.”

Laulajan mukaan häntä teoreettisesti taitavammat muusikot ohjaavat laulantaa studiossa tavalla, johon nuotteja lukemalla ei pysty:

”Työskentelen tarkoituksella minua taitavampien ihmisten kanssa. Jokainen heistä, jokainen jätkä jokaisessa bändissäni on minua parempi muusikko. He tietävät enemmän ja opettavat minua. Faith No Moressa viittasimme monta kertaa johonkin elokuvaan: ’Hei, saatko tuosta enemmän Texasin Pariisia. Ei Pariisia, vaan Texasin Pariisia.’ Ja tiesin heti mitä he tarkoittivat.”

Pattonin Tomahawk-yhtye palasi hiljattain kahdeksan vuoden levytystauoltaan uudella studioalbumillaan ”Tonic Immobility”. Voit lukea Pattonin Forbes-haastattelun kokonaisuudessaan tästä.