Mike Portnoyn mielestä The Winery Dogs on kuin moderni The Who

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 6.3.2023

Rock-legenda The Who tunnetaan yhtenä rock-musiikin parhaista ja suosituimmista yhtyeistä. Bändin energiset keikat, lahjakkaat muusikot ja hittikappaleet ovat auttaneet nostamaan yhtyeen yhdeksi rockin legendoista.

Nyt virtuoosirumpali Mike Portnoy pohtii tuoreessa Classic Rock -lehden haastattelussa, että yksi hänen nykyisistä bändeistään, The Winery Dogs, on kuin moderni The Who.

”Voin kertoa kaksi asiaa, joita The Winery Dogs ei ole, ja ne ovat kaksi suurinta genreä kaikessa muussa tekemisessäni, eli proge ja metalli. Se on enemmänkin vanhan koulukunnan klassista rockia, power-trio -soundia, joka juontaa juurensa 60-luvun lopun ja 70-luvun alun juttuihin, kuten Creamiin, [Jimi] Hendrixiin ja [Led] Zeppeliniin. Tämä bändi on kuin kolmen renkaan sirkus. Olipa lavalla kuka tahansa, tulet viihtymään. Tässä on samanlainen dynamiikka kuin The Who’ssa. Jos kuuntelet ’Live At Leeds’ -levyä, Keith [Moon] ja John [Entwistle] sekoilevat ympäriinsä, ja Roger [Daltrey] ja Pete [Townshend] pitävät homman kasassa.”