Mikkelissä järjestettävä Jurassic Rock juhli 10-vuotissyntymäpäiväänsä 2/2

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 15.8.2016

Jurassic rockJurassic Rockin toinen päivä alkoi stand upin merkeissä Dino-lavalla. Esiintymässä nähtiin muiden muassa Ilari Johansson, jonka esitys oli nauruhermoja kutkuttava. Iloisuuteen oli syytä myös sään puolesta, aurinko nimittäin paistoi eikä sateesta ollut tietoa. Festivaalialue oli edellisillan jäljiltä mutainen, mutta järjestäjät olivat tuoneet puupurua pahimmille muta-alueelle, joten kengät eivät päässeet pilaantumaan. Tästä pisteet Jurassicille!

Asa2Vesala2Lauantaipäivän ensimmäinen artisti oli edesmenneen PMMP:n toinen vokalisti Paula Vesala, joka esiintyi yhtyeineen nimellä Vesala. Vokalistilla oli kaunis ääni, jota säestettiin elekrtopop-melodioilla. Esitys oli sopivan rauhallinen aloitus edellisen illan karkeloiden jälkeen, mutta myös unettava. Vesalan jälkeen cover-yhtye Mikkeli All Stars herätti festarikansaa urakalla. Yhtye soitti monia menneiden vuosikymmenten hittejä kuten Dion ”Holy Diverin” ja Michael Jacksonin ”Beat Itin”. Puoli kuudelta rock-tunnelmasta laskeuduttiin rennon letkeään reggaen maailmaan Asa & The Bandin johdolla. Tunnelma keikalla oli rento, ja yleisö tuntui nauttivan esityksestä. Asa innostui keikan lopussa pitämään pienen ”saarnan”, jossa hän korosti auringon ihanuutta ja tärkeyttä.

Mustasch20Mustasch3Joensuulainen Relentless muisti mainostaa kotikaupunkiaan useampaan otteeseen, mikä ei tietenkään kiellettyä ole. Yhtye soitti puolituntisen settinsä rockia Dino-lavalla. Esitys ei villinnyt pientä yleisöä, mutta ainakin yhtye laittoi kaiken likoon. Yhtyeen jälkeen päälavalla aloitti Ruotsin rock-jyrä Mustasch. Se sai kerättyä keikan alusta lähtien kiitettävän kokoisen yleisön niin lavan eteen kuin anniskelualueille. Mustaschia on nähty viime vuosina paljon Suomessa, eikä se ole ihme, yhtye on nimittäin äärimmäisen viihdyttävä ja tarjoaa takuuvarman rock-elämyksen! Yhtye soitti tapansa mukaan kappaleita laidasta laitaan – muun muassa yli kolmen vuoden tauon jälkeen ”I Lied” -kappaleen. Yleisöä villitsivät eniten vanhat hitit, mutta viimeisimmän albumin kappaleet saivat myös hyvän vastaanoton. Yhtyeen rumpali Robban Back soitti tiukan rumpusoolon, joka sai yleisöltä suuret suosionosoitukset. Kitaristi David Johannesson soitti tiukkoja kitarasooloja samalla kun ilveili yleisölle, mutta tällä kertaa Gyllenhammar johti yhtyeen riehumista. Hän kävi useaan otteeseen moikkaamassa yleisöä, muun muassa tarjoamassa valkoviiniä ja suukkoja sekä heitti alushousuissaan käyneen pyyhkeen yleisöön. Joku onnekas tämän elegantisti tuoksahtavan pyyhkeen nappasi – itse olin tyytyväinen, ettei se pudonnut niskaani. Mustaschin päätettyä tiukan settinsä, Gyllenhammar kävi vielä tarjoilemassa faneilleen maistiaiset Jack Danielsistä. Pr-toiminta on yhtyeellä hallussa!

Elakelaiset2Loppuillan ohjelmasta ennen pääesiintyjää löytyi vielä onneksi raskaamman musiikin ystävälle yhtye. Eläkeläiset humppauttivat Jurassicin kansaa urakalla, ja päälavan edessä nähtiinkin jälleen iso humpparinki. Yhtyeen humppasoundi kantautui koko Kenkäveron alueelle, joten tyrää hytkytettiin monen kilometrin säteellä. Yhtyeen esityksen aikana lavalla nähtiin vierailija, kun Mustaschin Ralf Gyllenhammar kävi soittamassa Eläkeläisten kanssa. Diablo aloitti soittamisensa Dino-lavalla ja nostatti ilmoille kunnon metelin. Hiljaiseloa 2010-luvun alussa viettänyt yhtye on jälleen aktivoitunut viime vuosina ja on kovassa tikissä. Stam1na aloitti esityksensä Diablon jälkeen päälavalla, ja vastasikin asemasta festivaalin viimeisenä raskaampana nimenä. Stam1nan keikka oli tapahtumarikas, ja keikan aikana vokalisti Hyyrysen jalkaan tatuoitiin dinosaurus Jurassic Rockin kunniaksi. Hyyrynen ja promoottori Holmstedt leikkasivat myös keikan aikana synttärikakun ja iskivät sen toistensa naamaan. Festivaalin kaksi viimeisintä esiintyjää, Teflon Brothers ja Cheek, eivät lukeudu Kaaoszinen kannalta olennaisiin yhtyeisiin enkä itsekään niitä kuunnellut, joten heidän esiintymisistä ei ole juuri sanottavaa.

Elakelaiset3Tänä vuonna, kun festarien kiinnityksiä alettiin julkaista, ihmiset kritisoivat monia ”rock”-liitteellä olevia festareita niiden tarjonnasta. Festareita järjestäessä on ymmärrettävää, että järjestäjät haluavat kiinnittää takuuvarmoja kassamagneetteja, koska tuotoillahan tätäkin hommaa pyöritetään. Jurassic Rockin kohdalla ei kuitenkaan ole inisemistä sen suhteen, etteikö sitä voisi kutsua hyvällä omallatunnolla rockfestariksi. Kun esiintyjälistaa katsoo, tarjolla on tietenkin tämän hetken isoja pop- ja räp-nimiä, mutta myös aimo kasa suomalaista rockia, metallia sekä ruotsalaista rockia. Vaikka Jurassicissa ei tänä vuonna nähty maailmanluokan isoja nimiä kuten The Offspringiä tai System Of A Downia, ei kymmenvuotissyntymäpäiväkattaus missään tapauksessa ollut huono. Jurassic Rock jatkui sunnuntaina vielä Jurassic-piknikillä, jossa aikamatkattiin monien vuosikymmenten päähän menneisyyteen kuulemaan Kake Randelia sekä Freemania & Menneisyyden Vankeja.

Raportti: Aleksi Parkkonen

Kuvat: Kati Kämppi