Mikko Herranen – Pahan Ajan Apokalypsi

Mikko Herrasesta on moneksi, sillä kaveri on soittanut rumpuja Velcrassa, laulanut Rustissa sekä Iron Maiden -coverbändi Mauron Maidenissa. Listaan pitää lisätä myös mm. Iiwanajulma, Lullacry sekä Profane Omen, joiden levyjä mies on ollut väsäämässä. Silti tarvittiin televisio-ohjelma, jotta tämä multilahjakkuus saatiin kansan tietoisuuteen.

Herrasen ensimmäinen levy kärsi siitä, että osasta kappaleista kuuli niiden olevan tehtyä pitkällä aikavälillä. Tyyli oli hakusessa ja levy kuulosti paikoitellen ”kokoelmalevyltä”. Onneksi mukana oli muutama todella tiukka helmi, joten kaverin uusi levy, ”Pahan Ajan Apokalypsi”, on suhteellisen odotettu. Heti alkuun levy kuulostaakin valmiimmalta paketilta kuin edeltäjänsä. Biisit vaihtelevat vieläkin raskaiden runttausten ja rauhallisempien kappaleiden välillä, mutta nyt levy kuulostaa kokonaisuudelta. Mikko Herranen on kyllä velho vääntämään nuppeja ja nappuloita studiossa, sillä levyllä on pirun jyräävät kitarat, jotka ovat raskaat, mutta silti selkeät. Varsinkin nopeammissa biiseissä kitarat pörisevät todella komeasti. Soundit on muutenkin jotenkin äärettömän komea yhdistelmä selkeästi ajatuksella tuotettua soundia ja raakaa voimaa. Laulu hoidetaan huutolaulannan ja puhtaan laulannan yhdistelmällä ja miehen ulosannissa ei ole mitään valittamista. Sanoituspuolella mennään tutulla yhteiskuntaa, uskontoa ja elämään kyseenalaistavaa kaavaa, jossa on selkeitä kaikuja Timo Rautiaisen tuotantoon.

”Pahan Ajan Apokalypsi” on sangen mukavaa kuunneltavaa ja on päälle 40 minuutin kestossaan ihan toimiva paketti. Omaan makuuni levyllä on liikaa rauhallisia biisejä, joista tosin esimerkiksi ”Muurahaiset” nousee levyn parhaimmistoon. Kokonaisuudessaan levyn nopeammat biisit ovat jokainen todella tiukkoja, joista ehkä pisimmän korren vetää musiikkivideonakin julkaistu ”Kuolemantanssi”. Mahtava on myös levyn päättävä ”Maailma On Muovia”, joka sisältää myös aika suoraa vittuilua nykymusiikille ja sen tekijöille.

8 ½/10

Kappalelista:
1. Pahan ajan Apokalypsi
2. Kauppias
3. Muurahaiset
4. Hukkumislaulu
5. Kuolemantanssi
6. Orjalaiva
7. Liekki
8. Kuka on kotisi
9. Yksitoista miestä
10. Katkeran kaunis
11. Maailma on muovia

Kirjoittanut: Janne Partanen

Kommentoi julkaisua