Kuva: Heikki Färm

Mikko Leppilampi tähdittää rock-bändistä kertovaa Comeback-elokuvaa – ensi-ilta syksyllä 2023

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 1.11.2022

Mikko Leppilammen tähdittämä Comeback-elokuva saapuu valkokankaille syksyllä 2023. Elokuva kertoo entisistä miljoonatilin tehneistä rokkareista, jotka ovat ajautuneet elämässä erilleen ja erilaisiin elämäntilanteisiin. He tapaavat jälleen tehdäkseen comebackin, mutta kaikki ei kuitenkaan suju niin kuin kukin on ajatellut.

Elokuvan pääosissa nähdään Mikko Leppilammen (Tony) lisäksi Ville Myllyrinne (Pete), Paula Vesala (Katarina) ja Anni Iikkanen (Ellie). Muissa rooleissa ovat Pamela Tola, Marja Packalén, Mari Perankoski, Kirsi Ylijoki, Armi Toivanen ja Vuokko Hovatta. Mikko Leppilampi kertoo roolistaan seuraavaa:

”Tonyn rooliin oli haastavaa, mutta samalla kiehtovaa antautua. Hahmo on extravagantti ja roisi. Tunnistan tyypin hyvin myös tosielämästä. Sitä näytellessä ei voi jarrutella ja on lupa revitellä. Se on mulle näyttelijänä ihan fantastinen haaste ja samalla siviiliminälleni aidosti vapauttavaa ja terapeuttista.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Elokuvaa kuvataan parhaillaan pääkaupunkiseudulla. Sen ovat käsikirjoittaneet Petri Karra ja Aleksi Bardy. Ohjaajana toimii Petri Kotwica.

”Järjettömän hienon näyttelijäkaartin ja kuvausryhmän kanssa meillä on niin hauskaa, että uskon fiiliksen välittyvän katsomoon. Petri Kotwica sanoo:

”Kameramme liikkuu koko ajan ja rock-röyhkeyden läpi pukkaa toki muutama kyynelkin.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Elokuvan No Love Lost -bändi nousi tähdenlennon lailla maailmanmaineeseen ja teki jäsenistään miljonäärejä. Kitaristi Tony joi miljoonansa eikä ole vuosiin pystynyt soittamaan sointuakaan. Kitarat ovat kanissa eikä uusia biisejä synny. Laulusolisti Katarinaa koskeva viesti tavoittaa Tonyn. Pitkään raittiina ollut laulaja on retkahtanut kohtalokkain seurauksin päihteisiin.

Perhekotiin sijoitetun Katarinan teini-ikäinen tytär Ellie ottaa yhteyttä Tonyyn selvittääkseen perhetaustojaan. Samalla hän paljastaa Tonylle salaisuuden, joka saattaa mahdollistaa No Love Lostin comebackin ja pelastaa Tonyn talouden. Alkaa seikkailu, johon matkakaveriksi Tony saa bändikaverinsa, nykyisen peruskoulun opettajan Peten, jolla ei niin ikään ole enää bändityöllä ansaittuja rahoja. Miten käy No Love Lostin comebackin? Käsikirjoittaja ja tuottaja Aleksi Bardy toteaa:

”Comeback on elokuva kahdesta miehestä, joilla on takana loistava tulevaisuus. Ehkä siksi se on koskettanut meitä tekijöitä – Bardyä, Karraa ja Kotwicaa – niin syvästi ja omakohtaisesti. Toivon, että katsojia se tulee huvittamaan.”

Comeback-elokuvan Helsinki-filmille tuottaa Aleksi Bardy. Elokuvan levittää Aurora Studios.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy