Vuohigrindin paluu: arviossa Milking the Goatmachinen ”Milking in Blasphemy”

Kirjoittanut Sami Elamaa - 12.4.2017

Kohta kymmenen vuotta täyttävä Berliinistä kotoisin tuleva Milking the Goatmachine kuuluu niihin yhtyeisiin, jonka kohdalla pitää oikein miettiä hetken aikaa, mistä sitä aloittaisi analysoimaan. Aloitetaan vaikka siitä, että poppoo on uransa aikana lypsänyt levyjä toisensa perään tiheään tahtiin, ja nyt käsissä on bändin seitsemäs uutuustuote ”Milking in Blasphemy”. Makuhermostot viestivät, että death metal ja grindcore ovat vahvoja makuja ja päällekäyviä tässä sopassa. Eikä todellakaan unohdeta, että salaiseen reseptiin on käytetty paljon huumoria, joka kertoo vuohista ja juomisesta. Ison rohkaisuhörppyn avustamana voi lähestyä ”Milking in Blasphemy”-tuotetta.

Ensivaikutelmana täytyy myöntää, ettei yhtye ole uuden julkaisunsa ”Milking in Blasphemy” tuotannon suhteen pahemmin munannut. Soundimaailma on menevän kuuloista, eikä sen suurempia valittamisen aiheita ole. Murheenaihe on sitten se, että 16 kappaleen pituinen teos tuntuu pieneltä ikuisuudelta tällaisen musiikin kuin Milking the Goatmachine kohdalla. Soitot ja örinät eivät ole sieltä pahimmasta päästä, vaikka esimerkiksi ”Straw Bale Apocalypse” -kappaleessa kuuluvat sikamaiset örinät aiheuttavat päänsärkyä ja hapanta makua tärykalvoissa. Rehellisesti sanottuna pahempaakin olisin voinut odottaa, mutta onneksi näin ei käynyt.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Parhaimmillaan ”Milking in Blasphemy” -albumilta löytyy meneviä ja potkivia osuuksia, kuten ”Add the Horn of Winter, ”Goat in the Throne Room” ja ”Wolves Upon the Cross”, mutta levy on suurimmalta osin itseään toistavaa ja tasapaksua menoa. Pidemmällä tähtäimellä tästä ei pahemmin saa paljoa irti, ja sitä myöten kiinnostus levyä kohtaan laskeutuu samalle tasolle kuin vuohten jätteiden siivoaminen omassa vuohifarmissa.

Toisin sanoen ”Milking in Blasphemy” on kuin vuohenjuusto: jotkut pitävät ja jotkut taas inhoavat. Itse koin pientä närää albumin suhteen, enkä huomaa itsessäni suurta kiinnostusta levyä kohtaan. Täysin mätä albumi ei ole, mutta kyllä hyllyltä löytyy laadukkaampaajub tavaraa, josta todennäköisemmin pitää.

5½/10

Kappalelista:KaaosZine levyt

01. Farm of Northern Darkness
02. Nemesis Bettina
03. Straw Bale Apocalypse
04. Milking in Blasphemy
05. Add the Horn of Winter
06. Freezing Hoof
07. Goats in a Throne Room
08. Where Fat Angels Cry
09. Milk Churn Funeral
10. GoatEborgian Hunger
11. Sliden Christi
12. Wolves Upon the Cross
13. Goat Mans Child
14. Endzitze
15. G.O.A.T.M.A.C.H.I.N.E
16. In the Shedside Eclipse

Milking the Goatmachine Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa