Andy McCoy, Kuopiorock, 2021, kuva: AJ Johansson

”Minä pelastin hänen henkensä, mutta minun väitetään hakanneen häntä pesäpallomailalla” – Andy McCoy kertoo oman näkemyksensä Nikki Sixxin tarinoihin

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 7.9.2021
Andy McCoy, Kuopiorock, 2021, kuva: AJ Johansson

80-luvun puolivälissä Hanoi Rocksista tunnettu Andy McCoy kuljeskeli Lontoossa yhdessä Mötley Crüen basisti Nikki Sixxin kanssa. Kaksikko asioi paikallisella huumediilerillä, ja reissu päättyi tiedettävästi Sixxin yliannostukseen.

Tarinat siitä, mitä tuolloin tapahtui, ovat vaihdelleet. Sixxin kertomus on monelle tuttu, mutta McCoy avaa omia muistojaan tuoreessa Laughingmonkeymusicin haastattelussa:

”Minä pelastin hänen henkensä, mutta minun väitetään hakanneen häntä pesäpallomailalla. Luuletko, että hän olisi elossa vielä sen jälkeen? Minä sentään pelasin pesäpalloa lapsena” McCoy kertoo.

”Mutta hän levittää tarinaa siitä, että aiheutin hänelle tarkoituksellisesti heroiiniyliannostuksen, heitin hänet roskikseen ja sitten hakkasin häntä pesismailalla – ihan kuin hän olisi sellaisen jälkeen vielä elossa. Tuo kaveri on kotoisin jostain landelta ja minä kaupungista. Jos haluaisin tappaa jonkun, varmistaisin, että niin myös tapahtuu. Luojan kiitos minun ei ole tähän päivään mennessä tarvinnut tehdä niin.”