Mind Of Doll – Shame On Your Shadow

Kirjoittanut Riku Mäkinen - 6.2.2013

Vantaalainen hard/glam rock -pumppu Mind Of Doll on viime vuosien aikana niittänyt mainetta ennen kaikkea loistavilla live-esiintymisillään. Yhtyeen energinen lavashow tuo hetkittäin mieleen esimerkiksi Hanoi Rocksin parhaimpina päivinään. Levytysrintamalla yhtyeellä on sen sijaan ollut hiljaisempaa, sillä edellisestä – ja samalla yhtyeen debyytistä – ”Low Life Heroes” on aikaa vierähtänyt jo viisi vuotta.

Kyseinen albumi oli itselleni lievähkö pettymys: sen kokonaisuus oli aavistuksen liian hajanainen eikä levy oikein tahtonut koukuttaa useampaan kuunteluun millään. Siksi onkin mukava huomata, että tauko studiotyöskentelystä ja ahkera keikkailu ovat tehneet yhtyeelle pelkästään hyvää. Se energisyys ja räväkkyys, jota yhtyeeltä on totuttu livenä näkemään, on nyt saatu siirrettyä myös levylle asti.

”Shame On Your Shadow” on alusta alkaen ehtaa rock’n rollia isolla ärrällä. Yhtyeen pyrkimys ei ole tälläkään levyllä keksiä rockia uudestaan vaan rämistä simppeleillä, mutta koukuttavilla ralleilla suoraviivaisesti eteenpäin. Vauhdikkaasti levyn aloittavat ”Dead A.M.” sekä hiukan Velvet Revolveria muistuttava ”Bad Shivers” ovat levyn ehdotonta kärkikastia ja pistävät jo tässä vaiheessa ikään kuin vaivihkaa volume-nappulan kääntymään myötäpäivään. Hiukan tahtia rauhoittava nimikappale ei omiin suosikkeihini levyltä kuulu, mutta se sopii kuitenkin levyn kokonaisuuteen erinomaisesti, aivan kuten perään kuultavat ”Wolves” ja ”Indians”, jotka antavat vielä hiukan odottaa loppulevyn rymistelyä. Levyn keskivaiheilta löytyykin sitten loput suosikkirallini kaksikon ”Hotel Satan” ja ”Rats” muodossa. Etenkin jälkimmäinen tulee olemaan takuuvarma hitti tulevaisuuden keikoilla iskevän kertosäkeensä ansiosta. Myös punk-vaikutteinen lopetusraita ”Say Something Good” ansaitsee erikoismaininnan.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Yhtyeen ehdottomasti paras puoli levyllä on äärimmäisen rutinoituneet soittajat. Kokemus sekä ahkera live-harjoittelu kuuluvat levyllä tarkkana, mutta samalla sopivan rentona soitantana. Liikaa ei ole lähdetty hiomaan levyä, vaan pienet säröt on sinne tänne jätetty antamaan tunnelmaa. Siitähän rock’n rollissa on loppupeleissä kyse: kunnon meiningistä. Visa Heinosen laulusuoritus levyllä on pakko mainita vielä erikseen, sillä mies on mielestäni parhaimpia puhtaamman laulun taitajia Suomessa sitten Michael Monroen, ainakin tässä genressä.

En yhtään ihmettelisi, jos ”Shame On Your Shadow” veisi Mind Of Dollia jo hiukan suuremmille areenoille, sillä kaikki eväät ja mahdollisuudet siihen ovat olemassa. Backyard Babies, The Hellacopters, Hanoi Rocks ja Velvet Revolver –faneille levy on erittäin suositeltava ostos, ja ihmettelen vahvasti, jos volume-nappinne pysyy samassa asennossa koko levyn kuuntelun ajan. Kutsuvat sitä kick ass rock’n rolliksi, eikä allekirjoittanut väitä vastaan, sillä kyllä tästä potkua perseelle saa ihan aimo annoksen.

9/10


Kappalelista:
1. Dead A.M.
2. Bad Shivers
3. Shame on Your Shadow
4. Wolves
5. Indians
6. Hotel Satan
7. Rats
8. Disconnect Me
9. Jungle Juice
10. Say Something Good

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.facebook.com/pages/Mind-Of-Doll/13813900517

Kirjoittanut: Riku Mäkinen