Ministry – Enjoy The Quiet – Live At Wacken 2012

Industrial metallin kummisetä Al Jourgensenin luotsaama Ministry pistää pihalle live-paketin. ”Enjoy The Quiet – Live At Wacken 2012” on paketin nimi ja se pitää sisällään tuon kyseisen Wackenin keikan sekä bonuksena vuoden 2006 vedon samaisilta festareilta. Molemmat keikat löytyvät niin DVD-, kuin CD-muodossa.

Vuoden 2012 veto on ehdottomasti Ministryä parhaimmillaan; yhtye vetäisee tunnin setin jossa ei todellakaan turhia jäädä ihmettelemään. Vanha sanonta ”tunti turpaan” sopii tähän kohtaan erinomaisesti. Homma lähtee käyntiin screeneiltä toistettavan intron myötä, jossa Al-setä heittelee omia, varsin näppäriä mielipiteitään. Ensimmäinen kappale on ”Ghouldiggers”, joka avaa pelin sellaisella ryminällä, ettei varmasti kenellekään jää epäselväksi mitä tuleman pitää seuraavan tunnin aikana. Yhtye ei juuri tuhlaa aikaa väli-spiikkeihin, vaan runnoo menemään sellaisella vimmalla, ettei vanha-mies meinaa perässä pysyä. ”No W”, ”Rio Grande Blood” ja ”LiesLiesLies” lyövät lisää löylyä eikä tätä voi kuin diggailla.

Kuvauspuolella homma on ihan hyvällä tasolla, tässä ei ole käytetty liian montaa kameraa, mutta ihan riittävästi kuitenkin. Keikan aikana screeneillä pyörivät videot on leikattu näppärästi live-kuvien sekaan, mikä hetkittäin luo hieman musiikkivideomaisen tunnelman. Äänipuoli on kieltämättä hienossa kunnossa, ehkäpä jopa hieman liiankin. Kun kuuntelee soundeja, niin ei jää kyllä epäilystäkään siitä ettei niitä olisi jonkin verran hiottu jälkeenpäin. Keikkaa katsellessa ei tule kertaakaan mieleen, että kyseisenä ajankohtana Jourgensen oli melkoisen heikossa hapessa punataudin takia, sen verran reippaalla otteella hän keikan vetää.

Bonuksena löytyvä 2006 vuoden keikka on lähes samanlaista juhlaa kuin tuo uudempikin. Tässä vedossa tosin äänipuoli on lähempänä todellista soundia, eli hieman rosoisempi. Se ei kuitenkaan haittaa menoa yhtään kun yhtye murjoo menenmään kappaleita kuten ”Senor Peligro”, ”New World Order” tai ”Thieves”. Myös setin päättävä kaksikko ”Khyber Pass” ja ”Psalm 69” toimivat hienosti. Vuoden 2006 kokoonpanosta pitänee myös mainita, että rumpupallin takaahan tuolloin löytyi muuan Joey Jordison (Slipknot).

”Enjoy The Quiet” sisältää kaksi hienoa keikkaa yhtyeeltä, joka on tehnyt paljonkin keskinkertaista materiaalia, mutta pystyy halutessaan vetämään kyllä todella kovatasoisia settejä. Kyllä Ministry on kovimmillaan erinomainen yhtye ja tällä julkaisulla se on todellakin iskussa.

8/10

Kappalelista:

Wacken 2012

1.Ghouldiggers
2.No ”W”
3.Rio Grande Blood
4.LiesLiesLies
5.99 Percenters
6.Life Is Good
7.Waiting
8.Relapse
9.New World Order (N.W.O.)
10.Just One Fix
11.Thieves

Wacken 2006

1.Fear Is Big Business
2.Senor Peligro
3.No ”W”
4.Rio Grande Blood
5.The Great Satan
6.Waiting
7.LiesLiesLies
8.Worthless
9.Wrong
10.New World Order (N.W.O.)
11.Just One Fix
12.Thieves
13.Khyber Pass
14.Psalm 69

Cd levyiltä löytyy samat kappaleet.

http://www.thirteenthplanet.com/ministry/

Kommentoi julkaisua