Minutian – Repercussions

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 20.8.2011

Progressiivista rockia jammaileva Minutian vaikuttaa Helsingin suunnalla ja hakee vaikutteita King Crimsonilta, Toolilta, Mastodonilta ja Oceansizelta. Bändi on keikkailut ympäri Suomen ja pyyhkinyt eteenpäin nykyisellä kokoonpanollaan vuodesta 2010.

Vuonna 2011 julkaistu levy kantaa nimeä ”Repercussions” ja pitää sisällään seitsemän rytmisesti vakuuttavaa proge-balladia. Biiseissä tulee vahvasti esiin onnistuneet progressiiviset elementit, ja bändin vaikutteetkin tulevat melkoisen selvästi läpi biisien rakenteista ja melodioista. Bändi maalailee taustaansa mielellään laidasta laitaan ja käyttää hyvin hyödykseen useita erilaisia soundimaailmoja. Levylle on saatu loistavasti kaikenlaista soitinta ja soundia mukaan ja olisikin mielenkiintoista nähdä yhtyeen liveanti, miten kaikki toimii live-tilanteessa.

Laulajan ääni istuu parhaiten rauhallisempiin kohtiin ja tunnelmallisiin biiseihin. Tempon noustessa ja korkealle mentäessä ei sitten taas tunnu istuvan oikein mitenkään ja hieman tulee välillä liikayrittämisen meininki esiin.  ”Give in” -biisissä mennään jo progressiivisuuden rajamailla ja biisissä käytetyillä elementeillä tulee helposti kyllästynyt olo, vaikkakin tilanne korjaantuu hieman taas loppupuolella.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Minutian on selvästi löytänyt oman linjansa musiikin saralla ja toivonkin, että bändi pitää kiinni tästä hyväksi havaitsemastaan linjauksesta. Laulajan tulee olla tarkkana korkealle noustessa ja nopeampaa tempoa tahkottaessa ja että ääni pysyy oikeuksissaan, koska falskaus helposti rikkoo hienon tunnelman ja koko biisi latistuu saman tien. Kyllähän tästä tuli kokonaisuutena ihan hyvä fiilis; pitäkää tämä linja ja yrittäkää rikkoa enemmän rajoja, kuitenkin pitämällä homma lapasessa.

6/10

Kappalelista:

01. Hole
02. In Circles
03. Cold & Tight
04. Give in
05. Undone
06. Isolation
07. Three By Five

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

http://www.minutian.com/

Kirjoittanut: Joni Vähämäki