Mirka Rantasen Circus of Rock -projektilta debyyttialbumi elokuussa – ”Desperate Cry” -singlen säveltänyt Ade Manninen menehtyi ennen videon julkaisua

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 28.5.2021

Suomen legendaarisimpiin hard rock/metal-rumpaleihin lukeutuvan, nykyään King Companyssä soittavan Mirka Rantasen kipparoima Circus of Rock -megaprojekti julkaisee debyyttialbuminsa elokuun 6. päivänä. ”Come One, Come All” -nimeä kantava levy syntyi yhteistyössä kymmenien huippumuusikoiden kanssa, ja kyseessä onkin all-star-bändi termin todellisessa merkityksessä. Levyllä kuullaan muun muasa Marko Hietalaa, Elize Rydiä, Rick Alzia sekä Kimmo Blomia.

Musiikilliset vaikutteeni, aiemmat bändini sekä omat idolini paistavat kyllä läpi tällä albumilla”, Mirka Rantanen sanoo ja jatkaa: “Vanha kunnon melodinen hard rock on minulle musiikkilajeista rakkain, ja se kuuluu. Halusin tehdä levyn, jonka takana pystyn seisomaan sataprosenttisesti. Tarkoitus oli yksinkertaisesti pitää hauskaa ihailemieni muusikoiden kanssa ja soittaa yhdessä loistavia biisejä.

Albumi oli sävelletty sekä demotettu viime kesän loppuun mennessä, ja äänitin rumpuosuuteni levylle syksyllä 2020. Tämän jälkeen muut muusikot äänittivät omat osuutensa eri studioissa tai kotonaan loppuvuoden aikana. Albumilla kuullaan lähes neljääkymmentä eri soittajaa, joten homman pitäminen kasassa oli melkoinen urakka. Minä ja miksaaja Kimmo Ahola pidimme tiukkaa kirjaa siitä, mitä on jo äänitetty, mitkä tiedostot olemme jo vastaanottaneet jne, ja nostankin hattua Kimmolle tämän palapelin kasaan saattamisesta”, Rantanen jatkaa.

”Come One, Come All” -albumin muusikoihin lukeutuu väkeä Amaranthesta, Tykettosta, Hardlinesta, Nightwishista, Leveragesta, Stratovariuksesta, Brother Firetribesta sekä Masterplanista. Debyyttisingle ”Desperate Cry”:n vokaaliosuudet teki Hardline– sekä Axel Rudi Pell -yhtyeistä tuttua Johnny Gioel.

Desperate Cry oli ensimmäinen albumille sävelletty kappale. Biisin kirjoitti vanha ystäväni, kitaristi Ade Manninen, ja heti kappaleen kuultuani tiesin että Johnnyn pitäisi laulaa se. Kappale on kuin tehty Johnnyn äänelle!

Voit kuunnella kappaleen tästä:

Projektin loppumetreillä saatiin todellisia suru-uutisia, kun Ade Manninen menehtyi hävittyään taistelunsa vatsasyöpää vastaan.

Ade menehtyi toukokuun alussa eikä päässyt todistamaan kappaleensa tai tämän levyn ilmestymistä. Jouduimme myös käyttämään aiemmin kuvatulla videolla ’stunttikitaristia’ kun Aden kunto ei antanut myöten osallistua kuvauksiin. Ade tulee kuitenkin aina olemaan muistoissamme, ja hänet on ikuistettu näille kappaleille. Desperate Cry kertoo parisuhteen päättymisestä ja tämän mukana tulevasta kivusta, mutta Aden kuolema antoi kyllä biisille ihan uuden merkityksen, ainakin minulle”, Mirka sanoo.

Circus of Rock sai alkunsa Mirkan suunnitellessa tekevänsä sooloalbumin. Ajatus taitojensa esittelemisestä perinteisen soololevyn merkeissä vaihtui kuitenkin äkkiä ajatukseen projektista, joka keskittyisi timanttisiin biiseihin uran varrella tutuksi tulleiden kollegojen kanssa esitettynä.

Tavoitteenani oli saada levy valmiiksi ja pihalle vuonna 2021, jolloin täytän 50 vuotta, ja ilokseni tämä myös onnistui, kiitos levy-yhtiöni Frontiersin. Com One, Come All on todellinen virstanpylväs urallani, ja pitkäaikainen unelmani on nyt käynyt toteen.

Mirka Rantasella on ollut komea, jo yli 30 vuotta kestänyt ura suomalaisella hard rock -kentällä. Rantanen on soittanut yli neljälläkymmenellä albumilla, joihin lukeutuu äänitteitä muun muassa King Companyn, Raskasta Joulua -projektin, Kotipellon, Warmenin, Northern Kingsien sekä Revolution Renaissancen kanssa. Mirka Rantanen on myös huippusuositun Hevisaurus-ilmiön isä, ja voitti tästä Emma-patsaan vuonna 2011.

”Come One, Come All” -albumin kappalelista:
1. The Beat (Feat. Riku Turunen)
2. Desperate Cry (Feat. Johnny Gioeli)
3. Sheriff Of Ghost Town (Feat. Marco Hietala)
4. Never (Feat. Kimmo Blom)
5. In Times Of Despair (Feat. Elize Ryd)
6. Crossroads (Feat. Pasi Rantanen)
7. Caught In The Middle (Feat. Danny Vaughn)
8. Plywood Covered Windows And Crappy Shoes (Antti Railio)
9. Edge Of Love (Feat. Rick Altzi)
10. Set Me Free (Feat. Jarkko Ahola
11. Everafter (Feat. Tommi “Tuple” Salmela)
12. No Reason (Feat Marc Quee)
13. Tears Of The Clown (Feat. Erik Kraemer)
14. Burning (Bonus Track Digital)

www.circusofrockofficial.com
facebook.com/circusofrockofficial
instagram.com/circus_of_rock

Luetuimmat

Uusimmat